eur:
391.08
usd:
365.63
bux:
68126.53
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

John Lennon kábítószert akart keverni az elnök teájába?

Yoko Ono a bíróságon próbálja megszerezni annak a dokumentumfilmnek a tulajdonjogát, amelyben állítólag egykori férjéről, John Lennonról provokatív jelenetek láthatók.

John Lennon füvezik, és arról beszél, hogy LSD-t kéne keverni Richard Nixon elnök teájába - állítólag többek között ilyen jelenetek láthatók azon a 9 órás videón, amelyet a híres zenész emléktárgyait gyűjtő massachusettsi központú társaság akar nyilvánosságra hozni, és ezért Yoko Ono a bírósághoz fordult.

A fekete-fehér film 1970 februárjában készült, hetekkel az előtt, hogy a Beatles feloszlott. A bírósági dokumentumok szerint Ono ex férje, Anthony Cox forgatta Ascotban, ahol a sztárpár élt. A Beatles-emléktárgyakat gyűjtő World Wide Video azt állítja, hogy a film eredeti példányát és a szerzői jogokat is megvette Coxtól, ezért joga van nyilvánosságra hozni egy megvágott kétórás változatot. A társaság eredetileg tavaly tervezte bemutatni a filmet, de a bírósági eljárás miatt jelentősen csúszik a bemutató.

A Boston Herald New York-i napilap szerkesztősége már látott bizalmas jeleneteket a filmből, amiben Lennon egy híres Beatles-dalon dolgozik, Yoko Ono haját szárítja, valamint radikális politikai nézeteiről és a zenekaron belüli harcáról beszél.

Jelenleg Ononál van a videó eredeti példánya, és ügyvédjei továbbra is fenntartják, hogy azt a World Wide Videotól vásárolta meg teljesen legálisan, így övé a szerzői jog.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×