eur:
389.63
usd:
363.15
bux:
68130.39
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

A túlzott elvárások és a külsejük miatt boldogtalanok a tinédzserek

A depresszió jelei mutatkoznak a legtöbb tinédzseren - állítják brit kutatók.

A 14 és 16 év közötti fiatalok negyede depressziós, ezért több támogatásra és kikapcsolódásra van szükségük - vélik brit kutatók, akik szerint az angol gyerekek kifejezetten rossz passzban vannak.

A megkérdezett fiatalok közel 30 százaléka vallotta be, hogy gyakran depressziós. Többségük az iskolai nyomást, az osztálytársakat, valamint a család elvárásait említi oknak, de sokan nem elégedettek a külsejükkel sem.

Szakemberek szerint a szülők és a tanárok gyakran nem veszik figyelembe a gyerekek mentális állapotát, pedig ha a felnőttek jobb gyerekkort akarnak biztosítani a fiataloknak, akkor ezt sem szabad figyelmen kívül hagyni. A szülői támogatás például kulcsfontosságú lehet, de a megfelelő iskolai környezet, és a szabadidő hatékony felhasználása is döntő a mentális egészséghez.

Tavaly az UNICEF kutatásából kiderült, hogy az iparilag fejlett országok közül Nagy-Britanniában érzik magukat a legrosszabbul a tinédzserek, akik a jelentés szerint iskolázatlanok, boldogtalanok és egészségtelen életet élnek.

Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×