eur:
385.9
usd:
355.17
bux:
68521.7
2024. május 21. kedd Konstantin

A terhességtől megvédik gyermekeiket, az erőszaktól nem

Az ausztrál őslakosok már a tizenkét éves lánygyermekekbe is olyan eszközöket ültetnek be, amelyek megakadályozzák a teherbe esést. Az egészségügyi hatóságok megdöbbenve tapasztalták, hogy a gyakorlat mennyire elterjedt.

Az ausztrál egészségügyi hatóságok megdöbbenve tapasztalták, hogy igen elterjedt az őslakosok körében a hosszú távú fogamzásgátlást biztosító eszközök használata. Ezeket már a tizenkét éves kislányoknál is alkalmazzák.

Mint a hatóságok rámutatnak, az eszközök ugyan a terhességtől megvédik a gyermekeket, a szexuális bántalmazóktól vagy a nemi betegségektől azonban természetesen nem.

A gyakorlat oda vezet, hogy már a fiatal gyermekek is szexuális életet élnek, és nem is kerülnek az orvosok látókörébe.

Arról egyelőre nincs adat, hogy hány gyermek kapott ilyen "felszerelést", mindenesetre az eszköz használata sokkal gyakoribb, mint azt korábban az orvosok gondolták.

Minderről ugyan lehetne nyilvántartás, mivel az eszközt szakemberek helyezik fel, felhelyezésükhöz pedig szülői hozzájárulás kell.

Címlapról ajánljuk
Így emelték ki a Dunából a Verőcénél balesetet szenvedett motorcsónakot
Szívszorító videó

Így emelték ki a Dunából a Verőcénél balesetet szenvedett motorcsónakot

A társszervekkel közösen a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság daruja és búvárszolgálata vasárnap délután fél hatkor húzta ki a roncsot.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Elmondták az elemzők, mikor jöhet el a kínai lakáspiac fellendülése

Elmondták az elemzők, mikor jöhet el a kínai lakáspiac fellendülése

A kínai ingatlanpiac támogatására irányuló pénteken bejelentett intézkedések hatása elemzők szerint hosszabb távon válik majd láthatóvá, a piac egyelőre továbbra is a mélypontot keresi. Az olyan kormányzati lépések, mint az előlegminimum csökkentése és a jelzáloghitelek kamatlábának liberalizálása a lakásvásárlók bizalmának és keresletének a növelését célozzák, de szakértők szerint további türelemre és finanszírozásra van szükség a piac fellendüléséhez - írta meg a CNBC.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×