eur:
394.34
usd:
370.52
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Plasztikai műtét és szexi fehérnemű - 9 évesen

Egy népszerű internetes játék arcfelvarrásra, fogyókúrára és szexis fehérneműk vásárlására ösztönzi a gyerekeket. Szülői szervezetek az oldal betiltását követelik.

"Hetes szint: miután szakítottál a barátoddal, elmentél egy buliba, ahol sokat ettél-ittál. Itt az idő diétázni!" - ez egy 9 és 16 év közötti kislányoknak szóló internetes játék egyik utasítása. Az oldal arra ösztönzi a játékban részt vevő gyerekeket, hogy a virtuális világban kialakított karakteren keresztül virtuális pénzen plasztikai műtétre fizessenek be, és vásároljanak maguknak szexis fehérneműt, valamint fogyókúrás tablettákat.

A MissBimbo névre hallgató oldal Franciaországban indult el, és néhány hónap alatt több mint 1 millió felhasználóra tett szert. Februártól a brit gyerekek számára is elérhető, akik közül 200 ezren már regisztrált tagok.

A játék lényege, hogy a gyerekek egy virtuális személyiséget választanak maguknak, és figyelemmel kísérhetik súlyukat, ruhatárjukat, valamint vagyoni helyzetüket. A cél az, hogy a játékosok a leggazdagabb, a legcsinosabb és a legvékonyabb "csajszikká" váljanak.

A virtuális személyiségek egymással versengve szereznek maguknak "bimbo dollárokat", amiken aztán fogyókúrás tablettákat, fehérneműket és divatos ruhákat vásárolhatnak maguknak, sőt akár plasztikai sebészetre (mellnagyobbításra, ráncfelvarrásra) is befizethetnek.

Bár a regisztráció ingyenes, a felhasználóknak egy másfél fontba kerülő sms-t kell küldeniük, hogy "bimbo dollárokat" kapjanak, amiket aztán a virtuális karakterekre költhetnek.

Egészségügyi dolgozók és szülői szervezetek hevesen tiltakoznak az internetes játék ellen, mivel szerintük az veszélyes üzeneteket hordoz a befolyásolható gyerekeknek, akik az ilyen oldalak miatt esetleg elfogadhatónak tartják a súly és a test mesterséges manipulálását. Szakértők szerint a játék direkt módon hirdeti a gyerekeknek az anorexiát.

Nicolas Jacquart francia üzletember és az oldal létrehozója úgy véli: a játék a valódi életet szórakoztató módon tanítja meg a gyerekeknek, akikre ez egyáltalán nincs rossz hatással.

Címlapról ajánljuk
Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz
élő közvetítés

Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz

A Liverpool szempontjából katasztrofálisan „sikerült” első mérkőzés miatt háromgólos hátrányból kezdik a Vörösök Bergamóban az Atalanta elleni visszavágót. A tét az Európa-liga elődöntőjébe jutás. Szoboszlai Dominik visszakerült a kezdő tizenegybe, a középpályások közül Endo és Elliott is kimaradt.
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×