eur:
393.13
usd:
367.1
bux:
65939.26
2024. április 24. szerda György

Mit kell tenni, ha az ember fiú utódot akar?

Mi a közös Brad Pittben, Bruce Willisben, Antonio Banderasban, Ben Affleckben, Anthony Hopkinsban és John Cleese-ben - persze azon kívül, hogy valamennyien híres színészek. A válasz: valamennyien lányos apák - méghozzá éppen amiatt, mert híres színészek.

Egy új kutatás szerint ugyanis a színészek, a tévés személyiségek és a sportolók is nagyon sok stressznek vannak kitéve - márpedig a stressz következtében a férfiaknak elsősorban lányuk születik.

Egy skót kórház kutatói jutottak arra a következtetésre, hogy az apa életmódja nagyban meghatározza, milyen nemű gyermeke születik. A sok stressz következtében ugyanis csökken a szervezetben a férfi nemi hormon, a tesztoszteron szintje - vagyis a kapcsolatból nagyobb eséllyel születik lány.

A dundee-i Ninewells Kórház kutatói a nagyon stresszes foglalkozások képviselői közé sorolják mély a mélytengeri búvárokat, a sebészeket, az aneszteziológusokat, az újságírókat, a művészeket, a helikopterpilótákat, a mosodai alkalmazottakat és a fegyőröket.

Ha valaki fiút akar, akkor menjen inkább építésznek, biztonsági őrnek, mérnöknek, műszerésznek, asztalosnak, szakácsnak, közterület felügyelőnek, autószerelőnek vagy könyvelőnek.

Azt már korábban is vizsgálták a brit haditengerészet tudományos kutatói, miért születnek általában lányai a mélytengeri búvároknak. Arra a következtetésre jutottak, hogy a nagy nyomás miatt elpusztulnak azok a spermiumok, amelyek fiúkat nemzenének.

Nagy-Britanniában 100 lány születik minden 105 fiúra, a nagyon stresszes szakmával rendelkező férfiak utódjai között azonban 135:100 az arány a lányok javára.

Kiderült az is más kutatásokból, hogy az idősebb férfiaknak nagyobb valószínűséggel születik lányuk, míg egyes országokban a lányok, illetve fiúk születése szezontól függ. Amerikában például júniusban van a csúcsszezon a fiú csecsemők számára.

Franciaországban azt derítették ki, hogy azok a nők, akik sok sóban és káliumban gazdag ételeket esznek, gyakrabban szülnek fiút, míg a tejtermékben gazdag diéta "eredménye" inkább lány.

Aki mindenképpen fiút szeretne, kipróbálhatja azt az amerikai módszert, amely az időzítésen alapul. Eszerint nagyobb eséllyel fogan meg fiúmagzat ovuláció idején.

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×