eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

A választáson is indulni akar a szőke nők pártja

Immár ötezer tagot számlál a nemrég alakult Szőke Nők Oroszországi Pártja, amely a négy év múlva esedékes elnökválasztásokon már saját jelöltet kíván állítani az államfői posztra.

"A párt a szőkéket képviseli, s azokat, akik szeretik a szőkéket, de azokat is, akik a lelkükben szőkének érzik magukat" - mondta el a The Times című angol lapnak a szervezet főtitkára, Marija Volosina, aki hogy-hogy nem, de barna hajkoronát visel.

Magyarázata szerint mindössze egyszer szőkíttette ki a haját, de a világos színárnyalat borzasztóan előnytelennek bizonyult, így csupán belülről, a lelkében szőke.

"A szőkeség nem csupán hajszín, hanem életérzés, amely átitatja az ember agyát, szívét. A szőkék könnyedebben viszonyulnak a dolgokhoz, így több öröm jut osztályrészül nekik" - hangoztatja Marija Volosina, aki polgári foglalkozására nézve közgazdász.

A párt szervezése egyébként egy internetes fórummal kezdődött, amely az orosz nők könnyűnek nem mondható helyzetével foglalkozott. A résztvevők később elhatározták, hogy politikai síkra terelik a kérdést, s pártot alapítanak.

Gyönyörű szőkék képviselik majd a pártot

"A szőke hölgyek attraktívak, képesek magukra vonni a figyelmet. Ily módon nőtársaik problémáira is képesek rávilágítani" - emelte ki a főtitkár, aki szerint meg akarják könnyíteni a hölgyek számára kisvállalkozások alapítását, mivel ez az a terület, ahol megmutathatják, hogy valójában mire is képesek. Komoly gond az oktatás, amely ugyan ingyenes, ám mindenki tudja, hogy egy jó iskolába való bejutáshoz összeköttetés és pénz szükséges.

"Arra törekszünk, hogy pártunkat gyönyörű szőkék képviseljék. Szépségeink közül sokan sajnos elhagyják Oroszországot. Azért kell dolgoznunk, hogy megkönnyítsük hazánkban a nők számra az életet, így itthon maradhatnak, s megőrizhetik szépségüket. A férfiak szemrevaló hölgyekre voksolnak majd, ám meg kell őket győzni, hogy a külcsín belbeccsel párosul, nemcsak csinos pofikára, hanem egy eszes, rátermett vezetőre is szavaznak" - hangsúlyozta Marija Volosina.

A három héttel ezelőtt alakult párt ötezer taggal rendelkezik, ám a hivatalos bejegyzéséhez ötvenezerre van szükséges. A penzumot május 31-re, a szőke nők napjára tervezik teljesíteni. Nemcsak a szőke hölgyekre számítanak, bárki bármilyen színű hajkoronával beléphet, sőt férfiak is tagok lehetnek. Ezt bizonyítja, hogy az újdonsült párt elnöke is az erősebb nemhez tartozik.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×