eur:
389.61
usd:
361.87
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Az új őrület: válás-vásár

A hollandiai Utrechtben tartották meg az ország első válás-szalonját. Hollandiában minden harmadik házasság felbomlik és a helyzet egyre rosszabb, ezért döntöttek úgy jogászok, házassági tanácsadók, magánnyomozók, hogy megrendezik ezt a szokványos szalonoktól némileg eltérő témájú "vásárt".

A hollandiai Utrechtben megrendezett "válás-vásáron" a látogatók a többi között információkat kaphattak a válás anyagi vonzatairól, a gyermekek elhelyezésével kapcsolatos részletekről.

Elvált pároknak ingatlanügynökségek ajánlottak módszereket új lakás vagy ház keresésére. Bemutattak olyan képes levelezőlapokat, amelyeken a családot, rokonokat, barátokat lehet értesíteni a válásról.

A legnépszerűbb az a lap volt, amelyen egymással ellentétes irányba mutató nyilak alatt "Elváltunk" felirat látható. A vörös alapú "The End" tömörségével aratott sikert.

A válás társadalmi jelenség, amely piacot is teremt - nyilatkozta az egyik szervező. De hogy ne csak az üzleti szellem uralkodjon, a szalonban több konferenciát is tartottak a válások megelőzéséről, a gyermekek védelméről és részt lehetett venni békéltető konzultációkon. Egy 2007-es szerint Hollandiában évente 57 ezer fiatalnak válnak el a szülei.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×