eur:
387.81
usd:
357.65
bux:
68070.56
2024. május 17. péntek Paszkál

Ezt bámulták idén a neten - videózzon Ön is!

Közzétette a 2007-es év legnézettebb videóinak listáját a YouTube. A videómegosztó portálra idén is a legelképesztőbb rövidfilmeket töltötték fel a felhasználók. Megjelent a politika is, hiszen az egyik legnézettebb klip a csak Obama Girlként emlegetett amerikai hölgyé volt, aki a demokrata szenátor, Barack Obama iránt érzett olthatatlan szerelmét énekelte meg. A legnépszerűbb videó azonban egy természetfilm volt, nem véletlenül...

Amber Lee Ettinger a 2007-es év egyik legnagyobb sztárja volt a YouTube-on. A leginkább csak Obama Girlként ismert hölgy azzal szerzett világhírnevet, hogy szerelmes dalt énekelt az amerikai elnökválasztáson induló egyik esélyesnek számító demokrata szenátorhoz, Barack Obamához. A dalt közel ötmillióan nézték meg a YouTube-on.

"Bébi, nem tudok várni/ 2008-ig/Bébi, te vagy a legjobb jelölt" - énekli Amber Lee Ettinger, kitárva, majd mellei előtt összezárva karjait. "A határok biztonságát hirdeted/Hát bontsuk le a köztünk lévő falakat/átfogó egészségügyi reform/hmmm, elönt a forróság" - szól szó szerinti fordításban az (angolul azért frappánsabb) szöveg.

A Barack Obamát támogató (és egyes vélemények szerint a Hillary Clinton kezdeményezésére válaszul készült) videót készítő hölgy persze anyagilag is megpróbálja kihasználni hirtelen népszerűségét, így aukcióra bocsátja a klipben viselt pólókat, bikinit és csizmát.

A dal népszerűségét jelzi, hogy készült egy werkfilm változat is (közel egymillióan nézték meg ezt is), melyen a forgatás közben elrontott jelenteket adták közre.

Ha már itt tartunk, sokan minden idők egyik legkegyetlenebb amerikai elnökválasztási küzdelmét jósolják. Bár aligha várható sok kedélyeskedés 2008-ban a tengerentúlon, azért a YouTube legnézettebb videóján látható véres kegyetlenséget azért aligha fogják reprodukálni az amerikai politikusok.

A Krugeri csata néven emlegetett videót egy szafarin lévő csoport filmezte le a dél-afrikai Kruger Nemzeti Parkban. A történet egyszerű: pár oroszlán megtámad egy kafferbivaly-csordát és zsákmányul ejtik az egyik kisbivalyt. Még egy krokodillal is megharcolnak érte, és már éppen nekilátnának elfogyasztani, amikor a csorda visszatér...


Az eredetileg 2004-ben filmre vett jelenetet eddig több mint 21 millióan(!!) nézték meg a YouTube-on. A film kegyetlen természetessége nyomán a National Geographic Channel úgy döntött, hogy dokumentumfilmet készít róla, de a videóról jelent már meg cikk a Time magazinban is.

Az állatvilág egy jóval meghatóbb és kellemesebb oldalát örökített meg az a videó, melyen egy vidrapár kézfogója látható. A vancouveri állatkertben úszkáló állatokra több mint 9 millió ember volt kíváncsi 2007-ben.


És ha már állatok: a YouTube egyik legnagyobb sztárja Nora, a zongorázó macska volt, akire 7,5 millióan voltak kíváncsiak. A klip feltöltője szerint Nora egyéves korában fedezte fel a zongorázás gyönyöreit, a most hároméves macska azóta rendszeresen pötyög a hangszeren, állítólag naponta többször is. Az őrület olyannyira elharapózott, hogy azóta már CD-n is kiadták Nora szerzeményeit.

Címlapról ajánljuk

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×