eur:
389.31
usd:
362.2
bux:
67941.95
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

A szexi férfiaknak a fiai is vonzóak

A rovaroknál a szexi apák szexi fiakat nemzenek - és nincs kizárva, hogy igaz ez az embereknél is.

Az állatvilágban gyakran előfordul, hogy a hímek külseje vonzóbb a nőstényekénél. A tudósok régóta feltételezik, hogy a vonzó külső örökletes, s most erre bizonyítékot is találtak.

A feltételezés bebizonyítására a brit kutatók a gyümölcslegyet használták. Ennek az állatfajnak a hímjei ugyanis nem tudják "kierőszakolni a szexet" - vagyis csak akkor párosodhatnak, ha a nőstények vonzónak találják őket.

Először találomra párosították a kutatók a hímeket és a nőstényeket - az "első randitól" a párosodásig ebben az esetben 2 perctől két óráig terjedő idő kellett, attól függően, mennyire voltak vonzóak a hímek.

Miután minden hím pontosan három nősténnyel párosodott, az utódok közül a hímeket egyetlen nősténnyel "zárták össze", és mérték az idő, ami a párosodásig eltelt. Kiderült, hogy a vonzó légyapáknak a fiaik is vonzónak bizonyultak.

"Nincs kizárva, hogy ez igaz az emberekre is - ami kimondottan rossz hír szegény fiamnak" - vélekedett a kutatást vezető David Hosken, az Exeteri Egyetem biológusa.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×