eur:
385.47
usd:
354.29
bux:
68673.84
2024. május 15. szerda Szonja, Zsófia

Húsz kiló kokainnal bukott le a futár

"Tisztában voltam a veszéllyel, de kellett a pénz" - ezzel védekezett az a 20 éves brit nő, akit Peruban tartóztattak le, mert 20 kiló kokaint próbált az országból kicsempészni.

A munkanélküli Rachel Franklinnak ötezer fontot (1,8 millió forintot) ígért egy banda, ha Nagy-Britanniába csempészi a szállítmányt, amelynek az utcai értéke eléri a negyedmillió fontot (88,6 milliárd forintot).

A rendőrség azonban lekapcsolta a nőt vasárnap a limai repülőtéren; a bűncselekményért akár 15 évet is kaphat.

Rachel nem nagyon rejtegette a kokaint; egy mici mackós hátizsákba tette, azt pedig a bőröndjébe. A megbízói ugyanis meggyőzték: gond nélkül átjut majd a vámon, nem kell aggódnia - mesélte sírva a cellájából telefonon.

Elismerte, hogy csak a pénz miatt vállalta a kábítószer csempészetet. "Egy munkanélkülinek az ötezer font nagy pénz. Tudtam, hogy ha elkapnak, akkor hosszú éveket töltök majd börtönben, de nem hittem, hogy lebukok" - vallotta be.

Azt is elismerte, hogy jobban meg kellett volna gondolnia a dolgot, mielőtt igent mond, és nem lett volna szabad vállalnia a veszélyt. Azzal győzték meg, hogy ha nyugodt marad, nem fognak rá ügyet vetni a vámosok. "Hibáztam, és magamon kívül senki mást nem okolhatok amiatt, ami történt" - mondta Rachel Franklin, akinek a limai brit nagykövetség nem tud ügyvédet fogadni, de az ügyét folyamatosan figyelemmel kísérik.

A követség azt tanácsolta a lánynak, hogy a perui körülmények miatt kérje majd, hogy a büntetését Nagy-Britanniában tölthesse le - ez attól függően lehetséges, hány évre ítélik.

A lány egyszerű turistavízummal érkezett Peruba november 15-én, és ha már ott járt, meg is nézte a történelmi nevezetességeket, például a Machu Pichut. "Úgy kellett viselkednem, mint egy átlagos turistának. A kábítószert az utolsó napon adták át" - mesélte Rachel, aki bűnösnek fogja vallani magát a bíróság előtt, mert abban bízik, hogy ha együttműködik a hatóságokkal, elkaphatják a bandát, és a büntetése is kevesebb lesz.

"Ha egyszer hazajutok, szeretném visszakapni a régi életemet. Talán segíthetek azoknak, akik hasonló helyzetbe kerültek, mert éppen olyan tapasztalatlanok és ostobák, mint amilyen én voltam."

Címlapról ajánljuk
Még operálják Robert Ficót – ennyit tudni a merényletről

Még operálják Robert Ficót – ennyit tudni a merényletről

Életveszélyes haslövése miatt műtik a szlovák miniszterelnököt Besztercebányán, egyelőre nincs hivatalos tájékoztatás az állapoitáról.

Boris Pistoriusnál betelt a pohár: saját kormányára támadt a miniszter

Elfogyott a türelme Boris Pistoriusnak a költségvetési megtakarításokkal kapcsolatos, immár maratoni vitában. Ráadásul ennek egy koalíciós reggelin adott hangot, amelyet az általa vezetett minisztériumban tartottak több társminisztérium képviselőinek részvételével. Értesülések szerint a reggeli kellős közepén a miniszter olyan kijelentésre ragadtatta magát, amit többen akár félre is értelmezhettek volna.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
Új atomfegyvert állított szolgálatba Oroszország, részben kiűzték az ukrán erők az oroszokat Vovcsanszkból - Háborús híreink szerdán

Új atomfegyvert állított szolgálatba Oroszország, részben kiűzték az ukrán erők az oroszokat Vovcsanszkból - Háborús híreink szerdán

Az orosz fegyveres erők szolgálatba állították a nukleáris töltet hordozására is alkalmas Bulava interkontinentális ballisztikus rakétát. Miközben tovább folynak a harcok Harkiv megye Oroszországgal határos területein, az ukrán hírszerzés attól tart, hogy Szumi régió ellen is támadás indulhat. Az ukrán vezérkar szerdai jelentése szerint csapataiknak részben sikerült kiszorítaniuk az orosz erőket Vovcsanszkból. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×