eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Kitagadja leszbikus lányát a kormányfő

Megszakította a kapcsolatot leszbikus nevelt lányával Hun Sen kambodzsai kormányfő, a honfitársait viszont arra szólította fel: nem diszkriminálják a homoszexuálisokat.

"Örökbe fogadott lányomnak felesége van. Nagyon csalódott vagyok" - jelentette ki Hun Sen kambodzsai kormányfő, aki eddig szinte semmit nem árult el magánügyeiről a nyilvánosság előtt. Most viszont egy diplomaosztón bevallotta, hogy nevelt lánya leszbikus.

A kambodzsai társadalom - akárcsak a szomszédos thaiföldi - meglehetősen toleráns a homoszexuálisok iránt. 2004-ben például az akkori uralkodó, Norodom Szihanuk nyilvánosan kijelentette: támogatja azt az elképzelést, hogy a homoszexuálisoknak is azonos jogokat biztosítsanak - akár arra is, hogy házasságot köthessenek.

Hun Sen viszont azt nem rejtette véka alá, hogy jogi úton fogja kitagadni nevelt lányát, nehogy az jogot formálhasson a majdani örökségre. "Aggódunk, hogy egy nap gondot okozhat... és megpróbál majd jogot formálni az örökség rá eső részére" - jelentette ki a kormányfő.

Hun Sennek és feleségének három fia és két másik lánya van. Nevelt lányukat az 1980-es évek közepén fogadták örökbe, amikor 18 éves volt. A lányt a kormányfő akkor a nevére is vette.

Bár ő maga nem tudja lányának megbocsátani az "eltévelyedést", beszédében Hun Sen arra szólította fel a szülőket és a társadalom minden tagját a Nemzeti Oktatási Intézet diplomaosztóján mondott beszédében, hogy ne diszkriminálja a melegeket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×