eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Madarak veszélyeztetik a thaiföldi repülőteret

A környéken élő rengeteg madár veszélyezteti a repülés biztonságát a thaiföldi főváros Suvarnabhumi repülőterén.

A Bangkok Post című lap beszámolója szerint eddig már 48 kisebb madár-repülőgép ütközés történt a légikikötő környékén. Októberben a pilóták jelezték: könnyen bekövetkezhet egy katasztrófa, ha egy felszálló repülőgép hajtóműve beszív egy nagytestű madarat.

Az állatokat a repülőtér vízelvezető csatornái és a környékbeli farmokon bőségesen fellelhető táplálék vonzza. A reptér működtetőjének vizsgálata szerint a legnagyobb veszélyt a tátogató gólyák jelentik, amelyeknek hossza a 80 centimétert is elérheti, és akár 700 egyedből álló csapatokba is tömörülhetnek.

A közelben lévő tó halállománya és a reptértől mintegy 6 kilométerre növő magas fák a környéket valóságos madárparadicsommá teszik, a pilóták legnagyobb bánatára. A távol tartásukra tett eddigi kísérletek - durrogtatás és madárhálók - nem jártak eredménnyel.

Az üzemeltető most a szemét és a növényzet mennyiségét igyekszik korlátozni a kifutópályák környékén, hogy csökkenjen a rendelkezésre álló táplálékot.

A Suvarnabhumi repülőteret tavaly szeptemberben nyitották meg, építése mintegy 700 milliárd forintnak megfelelő összegbe került.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
OTP-vezérhelyettes: jó az új otthonfelújítási program, de lehetnek gyermekbetegségek

OTP-vezérhelyettes: jó az új otthonfelújítási program, de lehetnek gyermekbetegségek

Hol tart a Magyar Bankszövetség digitalizációs javaslatának implementációja? Pontosan hogyan kell értelmezni a 15 perces lakáshitel koncepcióját? Milyen pozitív, hosszú távú hatása lehet a júniusban induló otthonfelújítási támogatási programnak, és milyen gyermekbetegségek ütközhetnek ki a megvalósítás közben? Milyen hatást gyakorol a CSOK Plusz a lakáshitelezésre, meddig lehet fenntartani a jelenlegi kamatszinteket, ha nem csökkennek a hosszú oldali hozamok, és hol van az AI jelenlegi helye a lakossági bankolásban? Többek között ezekről a kérdésekreől beszélt Becsei András, az OTP vezérigazgató-helyettese, a Magyar Bankszövetség alelnöke a Portfolio Checklist podcastjéban, amelyet a Portfolio Hitelezés 2024 konferenciára kitelepült stúdióban rögzítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×