eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

A világ legrosszabb repülőterei

Nagy-Britannia legnagyobb reptere, az egyik legnagyobb nemzetközi és tengerentúli forgalmat lebonyolító Heathrow sokat veszített népszerűségéből. Hétfőn ugyanis nyilvánosságra hozták a világ legkevésbé kedvelt légi kikötőinek listáját, ahol a londoni létesítmény az "előkelő" első helyet szerezte meg.

A lista összeállítói 2500 utast kérdeztek meg. A válaszadók a többi mellett a tisztaság alapján ítéltek, valamint az alapján, hogy mennyire lehet eligazodni a reptéren. Mérlegelhették a parkolási lehetőségeket is.

Úgy tűnik megtették hatásukat azok a politikai és gazdasági vezetők szájából elhangzó szónoklatok, amelyek szerint a Heathrow London szégyene. A nem megfelelő kiszolgálást bizonyítja az is, hogy az American Airlines nemrég váltott, és New York-i járatait már a szintén londoni Stanstedről indítja.

De nem az amerikai légitársaság az egyetlen nemzetközi és tengerentúli cég, amely már nem a négy terminálból álló, néhány éve még Európa legforgalmasabb repterének számító légikikötőt választja. Az utasok pedig gyakorta néznek szembe egy órás sorban állással, becsekkoláskor.

A lista élén a Heathrow mellett a chicagói O'Hare emzetközi repülőtér szerepel, a második helyet a New York-i John Fitzgerald Kennedy reptér szerezte meg, a harmadik helyen pedig az atlantai Hartsfield áll.

A húszas listán további két londoni reptér szerepel még, a Gatwick és a Stansted. Rajta van még a párizsi Charles de Gaulle és a Frankfurt International Airport is. Tíz helyet egyesült államokbeli repterek foglalnak el.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×