eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Hat óra egy táskán ülve - így őrzik a világ legféltettebb titkát!

Olyan szigorúan őrzik Harry Potter titkát, hogy a könyv amerikai kiadójának ügyvédje a hétszáz oldalas kéziratot rejtő aktatáskán ülte végig a London és New York közötti repülőutat.

Július 21-én jelenik meg a Harry Potter-sorozat utolsó kötete. A könyv szerzője, J.K. Rowling csak annyit volt hajlandó elárulni a történet végéről, hogy a főhősök egyike életét veszti.

Azóta azt találgatja mindenki, hogy az áldozat Harry Potter, vagy fő ellenfele, Voldemort lesz-e. Az igazságot csak maroknyian tudják, de ők titoktartási fogadalmat tettek.

A biztonsági intézkedéseket megerősítették a nyomda körül, és a könyv amerikai kiadójának vezető jogtanácsosa is minden tőle telhetőt megtett, hogy illetéktelen ne jusson hozzá a titokhoz: végig a kéziratot rejtő táskáján ült a London-New York járaton. Még vécére sem ment ki a hat órás repülőút alatt.

A Harry Potter és a halálos szenteket a Scholastic adja ki az Egyesült Államokban. A szerkesztőket el fogják zárni a külvilágtól a munka idejére.

"Ez lesz a történelem legnagyobb szabású könyvkiadása" - állítják szakértők, akik szerint a befejező rész megdönti majd a legutóbbi, a 2005-ben kiadott Harry Potter és a félvér herceg rekordját is. Abból 24 óra alatt 6,9 millió példányt adtak el.

A hetedik részre máris 1,6 millió internetes megrendelés érkezett - ez rekord az Amazon.com történetében.

Címlapról ajánljuk
Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Internetes reklámok formájában és a közösségi oldalakon sokszor láthatnak a felhasználok olyan hirdetéseket, amelyek arról szólnak, hogy a különböző gyógygombákat, növényeket vagy gyümölcsöket nagy koncentrátumban tartalmazó étrend-kiegészítők alkalmasak a súlyos, akár daganatos betegségek gyógyítására, megelőzésére. De vajon mit hihetünk el ezekből és mit nem?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×