eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Veszélybe sodorják magukat az internetező gyerekek

Személyesen is találkozik a neten szerzett ismerőseivel a gyerekek többsége - méghozzá a szülők háta mögött. Egy friss felmérés szerint a szülőknek alig hét százaléka tud arról, hogy a gyereke vadidegenekkel barátkozik.

A Garlik nevű internetes biztonsággal foglalkozó cég készített felmérést a gyerekek barátkozási szokásairól.

Kiderült, hogy a 8-15 év közöttiek húsz százaléka már személyesen is találkozott az interneten szerzett új ismerősével, és minden huszadik ezt rendszeresen megteszi.

Nem érdekli őket a tilalom


A Garlik ötszáz gyereket és ötszáz szülőt kérdezett meg. Kiderült, hogy a gyerekek 40 százaléka rendszeresen látogat olyan internetes oldalakat, amelyektől határozottan eltiltották a szülei, és sokan engedély nélkül kiadnak érzékeny információkat is a neten.

30 százalékuk adja meg például a teljes nevét, 12 százalékuk az otthoni címét, majdnem minden második (46 százalék) szolgáltat adatokat az iskoláról, ahova jár, és 9 százalékuk tesz fel a netre családi fotókat.

Minden tizedik internet-függő


Minden tizedik gyerek bevallja, hogy internet-függő - de csak minden második beszélt erről a szüleivel.

Bár a szülők 90 százaléka azt hiszi, hogy tudja, mikor és mire használja a gyermeke az internetet, a gyerekek több mint fele szörföl a világhálón a szülők háta mögött.

"Sokkolónak" minősítette a kutatás eredményét a Garlik vezetője. Tom Ilube riadót fújt a brit szülőknek.

"A világháló csodálatos találmány, de a gyerekek súlyos veszélyeknek teszik ki magukat, mert az interneten egyáltalán nem olyan óvatosak, mint a való életben" - figyelmeztetett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×