eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Katonai kiképzést kapnak a fodrászok

Nem a vendégeknek, hanem a fodrászoknak és sminkeseknek kell megszenvedniük a szépségért - vallja az egyik legnagyobb kínai szépségápoló-képző iskola. A hallgatók között vasfegyelmet tartanak, és a legkisebb figyelmetlenséget is katonai szigorral büntetik.

A Fu Kang szépségápoló- és fodrásziskola hallgatóinak időnként menetelniük kell, és ha azon kapják őket, hogy álmodoznak az órán, fekvőtámaszokat kell nyomniuk.

"Egy fodrászszalon nagyon szigorú hely" - magyarázta módszereiket a sanghaji iskola egyik oktatója, hozzátéve: katonai módszereik csak kiegészítéseként szolgálnak, nem azokon van a hangsúly.

A Fu Kang diákjai szigorú napirend szerint élnek, amely kora reggeli tréninggel kezdődik, délelőtt vannak az elméleti órák, a gyakorlati foglalkozások pedig délután.

A hét hat napján tartanak órákat, amelyek szándékosan hosszúak és fárasztók - ugyanúgy, mint a munka a szalonokban. Ha valaki nem figyel, vagy rossz választ ad, már nyomnia is kell a fekvőtámaszokat.

A férfi hallgatóknak különösen kemény fizikai gyakorlatokat kell teljesíteniük, a bemelegítésre még egy kiképzőtiszt is rábólintana.

A kínai szépségipar mindenesetre díjazza a Fu Kang szokatlan módszereit, az iskola végzős diákjait elkapkodják a szépségszalonok és fodrászatok, ami nagy szó a munkaerőpiacnak ezen a zsúfolt területén.

Az iskolának mintegy hatezer hallgatója van Sanghajban, Pekingben és más kínai nagyvárosokban.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×