eur:
394.33
usd:
370.53
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Ön milyen virslit választ?

Szilveszterkor többszörése ugrik a virslifogyasztás. A nagyobb szupermarketek egymással versengve viszik le az árakat: van, ahol már kilónként 130 forintért is megvásárolható az év utolsó éjszakájának hagyományos étele. De milyen minőségben?

Menczel Lászlóné, a Magyar Húsiparosok Szövetségének főtitkára az InfoRádióban azt mondta: a magyar gyártók termékei jó minőségűek, ezért ha gyanúsan olcsó virslit talál a vásárló, olvassa el gondosan a csomagolás feliratait.

A nagyon olcsó virsli ára még az alapanyagok költségét sem fedezi - derítette ki egy szegedi felmérés. A kifejezetten a virslikre irányuló kutatást a Szegedi Tudományegyetem Élelmiszeripari Foiskolai Kara indította el.

Eszes Ferenc docens az InfoRádiónak elmondta: az olcsó virslik is megfelelnek az előírásoknak, de fakóbbak, zsírosabbak és ízetlenebbek, mert harmadrendű sertéshúsból, szójából, ipari szalonnából és bőrkéből készülnek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×