INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

A nagy bejgli-teszt

Infostart / InfoRádió
Csak egy kitűnő minőségű bejglit talált az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület a budapesti cukrászdákat és nagy áruházláncokat átfogó vizsgálata - értesült az InfoRádió. Hatalmas meglepetés nem született: a cukrászdai bejglik általában jobbak, de a hírnév és a minőség nem mindig fedi egymást.

A cukrászdákban és a nagy áruházláncokban kapható bejgliket vizsgált az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület – közölte az InfoRádióval a szervezet szóvivője.

Ujlaky-Vátz László elmondta: a hagyományos magyar süteményeket pontozással értékelték szakértők és laikusok, a tapasztalatok meglehetősen felemás képet mutatnak.

Általános tapasztalat ugyanis, hogy a cukrászdákban kapható bejgli finomabb, ugyanakkor a szóvivő szerint a belvárosban vásároltak olyan süteményt is, amely emberi fogyasztásra alkalmatlannak bizonyult. Ujlaky-Vátz László elmondta: a penészes bejglit gyártó cukrászdát egyelőre sehol sem találják.

A vizsgált diós és mákos sütemények között csupán egyetlen kitűnő minőségűvel találkoztak, ezt egy olyan külvárosi cukrászdában vásárolták, amely több helyre is szállít.

Az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület szóvivője szerint az ország egyik legpatinásabb cukrászdája mind a mákos, mind a diós bejglik között csak közepest kapott.

A bejgliket íz, csomagolás, külső megjelenés, szín, illat és állag alapján értékelték.

A címlapról ajánljuk