INFORÁDIÓ 
2020. április 1. szerda
Hugó

vírus

2020.03.17. 06:00

Müller Viktor: versenyfutás van a testünkben a túlélésért

Ez egy kicsi valószínűségű balszerencse – mondta Müller Viktor biológus arról, hogy az új koronavírus hogyan kerülhetett át állatról emberre. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem tudományos munkatársa az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy miként működnek a vírusok, hogy miért nem mindebkire veszélyes a koronavírus, és arról is, hogy mikor lehet ellenszere a fertőzésnek.
2020.03.13. 16:52

Új növénykórtól tartanak a hazai gazdák

A mezőgazdaságnak is egyre újabb kórokozókkal kell megküzdenie, Franciaországban például új, agresszív paradicsomot károsító vírus bukkant fel. Magyarországon is folyamatosan ellenőrzik a hatóságok a kertészeteket, de eddig nem találtak pozitív mintákat.
2020.03.09. 10:26

Koronavírus - Kínában javul, Európában romlik a helyzet - percről percre

A tenisz- és futballrajongóknak kell most megértőknek lenni - az albánok és a szlovákok közben rossz hírt kaptak. Lesz vírusszűrés az osztrák-olasz, valamint az összes lengyel határszakaszon. Magyarországon sem túl biztató a helyzet. Hírek a koronavírusról - folyamatosan az Infostarton.
2020.03.04. 12:55

Virológus: rengeteg a bizonytalanság a koronavírus körül

Minden eddigi vírusnál gyorsabban terjed az új koronavírus, ami Magyarországon is előbb-utóbb megjelenik - közölte az InfoRádió Aréna című műsorában Jakab Ferenc virológus, a Pécsi Tudományegyetem tanára, aki szerint nem lehet párhuzamot vonni az influenza és a mostani fertőzés között.
2020.03.04. 10:30

Szlovéniában is megjelent a koronavírus - percről percre

Olaszországban a halálozási ráta 3,47 százalékos. Közben Lengyelországban és Indiában is kimutatták a fertőzést. Kínában csökkent az új betegek száma, ám Dél-Koreában nőtt. Az összes hír a járványról.
2020.03.02. 20:05

Nem lát okot a pánikra a cseh egészségügyi miniszter

Már Csehországban is van koronavírussal fertőzött beteg. Két cseh és egy amerikai állampolgárt kezelnek kórházban. Mindhármuk szervezetében kimutatták a vírust, és mindhárman jártak az elmúlt napokban Olaszországban.
2020.02.22. 07:45

Nébih: szinte mindenkit érintő változások előtt állunk

Új kórokozókra és behurcolt fajokra is készülni kell a klímaváltozás miatt, ezek pedig az élelmiszerbiztonság szempontjából is kockázatot jelentenek – mondta az InfoRádiónak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) elnöke.
2020.02.14. 11:00

Jókora változás a koronavírusos adatokban

Kínában az elmúlt egy napban 121-en vesztették életüket az új koronavírus okozta tüdőgyulladásban, ebből 108-an a járvány gócpontjának számító Hupej tartományban. Hupejen kívül folyamatosan csökken az új megbetegedések száma – közölte az országos egészségügyi bizottság, hozzátéve, hogy közben újabb, reményt keltő terápiás módszert kezdtek el tesztelni.
2020.01.29. 19:05

Már van vakcina a koronavírus ellen, csak még nem bevethető

Kínában már több a koronavírus-fertőzött, mint a 2003-as SARS-járvány idején. Miközben több ország evakuálja állampolgárait, Hszi kínai elnök azt mondta: biztos abban, hogy legyőzik az „ördögi vírust”. Hongkongi tudósok azt állítják: már van kísérleti vakcinájuk.
2020.01.27. 20:50

A koronavírus a forintra és az olajárra is hatással van

A szolgáltató szektorban már most érezteti hatását a koronavírus terjedése, de a piaci hangulatra és ezen belül a forint gyengülésében is szerepet játszik - mondta az InfoRádiónak a Porfolio elemzője. Beke Károly azt is közölte, hogy a legutóbbi, hasonló vírusos tüdőgyulladást okozó, Ázsiából kiinduló SARS-járvány miatt a világnak globálisan közvetlenül mintegy 40 milliárd dolláros költsége volt.
2020.01.22. 07:19

Nem vicc: mutálódva futhat szerteszét az új kínai koronavírus

A Kínai Tudományos Akadémia, a hadsereg, valamint a sanghaji Pasteur Intézet szakértőinek közös kutatása arra világított rá, hogy az atípusos tüdőgyulladáshoz (Sars) hasonlóan denevérek lehetnek az új koronavírus (2019-nCov) természetes gazdaszervezetei.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018