INFORÁDIÓ 
2019. szeptember 22. vasárnap
Móric

vírus

2019.08.02. 19:30

Csak nagyon keveset lehet tenni a sertéspestis ellen

Miután Szlovákiában is megjelent az afrikai sertéspestis, az eset miatt felállított védő- és megfigyelési körzet Magyarországra, Borsod-Abaúj-Zemplén megyébe is átnyúlik - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. A részletekről Bognár Lajos országos főállatorvos beszélt az InfoRádióban.
2019.07.26. 17:35

Szlovákiában is megjelent a rettegett kór

Szlovákiában is megjelent az afrikai sertéspestis, jelentette be a földművelésügyi tárca. A Tőketerebesi járásban fekvő Őrösben regisztrálták az első esetet, melyről már értesítették az Európai Bizottságot és a párizsi globális állategészségügyi információs rendszert is. Az ország történetében ez az első eset, amikor egy sertésnél afrikai pestist igazoltak.
2019.07.13. 10:26

Több kárt okoz a rosszul szedett antibiotikum

A betegek évente csaknem 9 milliárd forintot fizettek a patikákban antibiotikumokért az elmúlt három évben – számolt be a Világgazdaság. Papp Magor háziorvos szerint az alapellátásban nem minden esetben áll rendelkezésre olyan eszköz, amely alapján meg lehet állapítani, hogy szükség van-e antibiotikumra.
2019.04.20. 08:50

Ellenségből baráttá fordították a HIV-vírust

Amerikai kutatók az immunrendszer egyik legnagyobb ellenségét, a HIV-vírust használtak fel abban a génterápiában, amellyel nyolc kisgyermeket meggyógyítottak a veleszületett súlyos kombinált immundefektusból (SCID).
2019.02.15. 17:22

Tömeges hányás - drasztikus döntést hoztak Lábatlanon

A múlt héten lezajlott tömeges megbetegedések kapcsán rendkívüli ülésen vitatták meg a lábatlani képviselő-testület tagjai, milyen módon biztosítható a gyermekek és idősek megfelelő közétkeztetése.
2019.01.16. 13:19

Kitört az influenzajárvány

Megkezdődött az influenzajárvány az országban, a figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései szerint január 7. és 13. között 19 300 ember, az előző hetinél 75,6 százalékkal többen fordultak panaszukkal orvoshoz - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK).
2018.11.30. 18:50

Nő a HIV-fertőzöttek száma, nem tudni, kik miatt

Sokkal több szűrővizsgálatra lenne szükség a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa szerint ahhoz, hogy visszaszorítsuk az AIDS jelenlétét. Akár hatezernél is többen hordozhatják a betegséget itthon, de csak harmaduk tud róla.
2018.09.26. 20:11

Már támadnak a vírusok

A nyári hónapokhoz képest megnövekedett a felső légúti, meghűléses megbetegedések száma. A leggyakoribb kórokozó a rhino- és az RS-vírus – mondta az InfoRádiónak a Semmelweis Egyetem Családorvosi Tanszékének docense.
2018.09.22. 18:00

Becsengettek, támadnak a vírusok - mit tegyünk?

A tanévkezdettel elindul az őszi megbetegedések időszaka is. A közösségbe visszatérő vagy az iskola kapuját először átlépő gyerekeket számtalan vírus és baktérium is elkíséri az osztályterembe. Lehetetlennek tűnik, hogy a kicsi teljesen egészségesen vészelje át az őszi hónapokat, de néhány óvintézkedéssel és hasznos szokás bevezetésével csökkenthetjük az ágyban töltendő napok számát.
2018.09.05. 20:16

Kifinomult új vírus nyúlja le a banki adatokat

Egy rendkívül kifinomult banki vírus kezdte el támadni a brazil vállalatokat, ami akár a felhasználó biomatikus adatait (pl. ujjlenyomat, retina, arckép) is ellophatja - derítették ki az IBM X-Force biztonsági szakemberei.
2018.08.30. 09:49

A nyár "slágerbetegségei" - és ami mögöttük van

Nyáron is megvannak azok a fertőzések, amelyek kellemetlen tüneteket okoznak, ezek azonban elsősorban nem cseppfertőzéssel terjednek - mondta az InfoRádiónak Szegheő Péter, az Ormos Intézet orvosigazgatója.
2018.08.25. 11:15

Rég elfeledett vírusokat hozhat a globális felmelegedés

A globális felmelegedés a sarkvidéken sokkal látványosabb eredményeket produkál, mint a Föld többi részén. A jégtakaró olvadásával együtt még több szén-dioxid és metán kerül a légkörbe, ráadásul olyan rég elfeledett vírusok is felüthetik a fejüket, mint a fekete himlő, a lépfene vagy a pestis. És ez nem csak elmélet, volt is már rá példa.
2018.08.13. 12:22

A halálos vírus Magyarországra került - veszélyben a madarak

Az Usutu-vírus nemrég bukkant fel, de már több európai variánsa is kialakult, eddig az emberek egy százalékában mutatták ki. Bizonyítottan halálos fenyegetést egyelőre csak madarakra, főleg feketerigókra jelent, de itt van, folyamatosan mutálódik, könnyen nagy baj lehet belőle.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018