INFORÁDIÓ 
2020. július 9. csütörtök
Lukrécia

vírus

2020.04.13. 20:31

Koronavírus – évezredekig nem volt komolyabb gond, aztán beköszöntött 2003

Nagyjából tízezer évvel ezelőtt jelenhetett meg az első koronavírus a bolygón, azóta nagyon nem okozott galibát, egészen 2003-ig. Úgy tűnik, az emberiség nem figyelt eléggé, most pedig teljes gazdasági ágazatok állnak le egy alapvetően nem túl súlyos, de ellenszer nélküli, potenciálisan halálos kórokozó miatt.
2020.03.17. 06:00

Müller Viktor: versenyfutás van a testünkben a túlélésért

Ez egy kicsi valószínűségű balszerencse – mondta Müller Viktor biológus arról, hogy az új koronavírus hogyan kerülhetett át állatról emberre. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem tudományos munkatársa az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy miként működnek a vírusok, hogy miért nem mindebkire veszélyes a koronavírus, és arról is, hogy mikor lehet ellenszere a fertőzésnek.
2020.03.13. 16:52

Új növénykórtól tartanak a hazai gazdák

A mezőgazdaságnak is egyre újabb kórokozókkal kell megküzdenie, Franciaországban például új, agresszív paradicsomot károsító vírus bukkant fel. Magyarországon is folyamatosan ellenőrzik a hatóságok a kertészeteket, de eddig nem találtak pozitív mintákat.
2020.03.09. 17:39

Nigériában két súlyos kór okozhat járványt

Miután Nigériában is megjelent a koronavírus fertőzés, szakértők attól tartanak, hogy a már öt hete tomboló, vérzéses láz kategóriába tartozó Lassa-láz megfékezésére már nem marad erőforrás, és így a világ legnagyobb Lassa járványa alakulhat ki.
2020.03.09. 10:26

Koronavírus - Kínában javul, Európában romlik a helyzet - percről percre

A tenisz- és futballrajongóknak kell most megértőknek lenni - az albánok és a szlovákok közben rossz hírt kaptak. Lesz vírusszűrés az osztrák-olasz, valamint az összes lengyel határszakaszon. Magyarországon sem túl biztató a helyzet. Hírek a koronavírusról - folyamatosan az Infostarton.
2020.03.04. 12:55

Virológus: rengeteg a bizonytalanság a koronavírus körül

Minden eddigi vírusnál gyorsabban terjed az új koronavírus, ami Magyarországon is előbb-utóbb megjelenik - közölte az InfoRádió Aréna című műsorában Jakab Ferenc virológus, a Pécsi Tudományegyetem tanára, aki szerint nem lehet párhuzamot vonni az influenza és a mostani fertőzés között.
2020.03.04. 10:30

Szlovéniában is megjelent a koronavírus - percről percre

Olaszországban a halálozási ráta 3,47 százalékos. Közben Lengyelországban és Indiában is kimutatták a fertőzést. Kínában csökkent az új betegek száma, ám Dél-Koreában nőtt. Az összes hír a járványról.
2020.03.02. 20:05

Nem lát okot a pánikra a cseh egészségügyi miniszter

Már Csehországban is van koronavírussal fertőzött beteg. Két cseh és egy amerikai állampolgárt kezelnek kórházban. Mindhármuk szervezetében kimutatták a vírust, és mindhárman jártak az elmúlt napokban Olaszországban.
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018