INFORÁDIÓ 
2019. november 15. péntek
Albert, Lipót

vírus

2019.08.02. 19:30

Csak nagyon keveset lehet tenni a sertéspestis ellen

Miután Szlovákiában is megjelent az afrikai sertéspestis, az eset miatt felállított védő- és megfigyelési körzet Magyarországra, Borsod-Abaúj-Zemplén megyébe is átnyúlik - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. A részletekről Bognár Lajos országos főállatorvos beszélt az InfoRádióban.
2019.07.26. 17:35

Szlovákiában is megjelent a rettegett kór

Szlovákiában is megjelent az afrikai sertéspestis, jelentette be a földművelésügyi tárca. A Tőketerebesi járásban fekvő Őrösben regisztrálták az első esetet, melyről már értesítették az Európai Bizottságot és a párizsi globális állategészségügyi információs rendszert is. Az ország történetében ez az első eset, amikor egy sertésnél afrikai pestist igazoltak.
2019.07.13. 10:26

Több kárt okoz a rosszul szedett antibiotikum

A betegek évente csaknem 9 milliárd forintot fizettek a patikákban antibiotikumokért az elmúlt három évben – számolt be a Világgazdaság. Papp Magor háziorvos szerint az alapellátásban nem minden esetben áll rendelkezésre olyan eszköz, amely alapján meg lehet állapítani, hogy szükség van-e antibiotikumra.
2019.04.20. 08:50

Ellenségből baráttá fordították a HIV-vírust

Amerikai kutatók az immunrendszer egyik legnagyobb ellenségét, a HIV-vírust használtak fel abban a génterápiában, amellyel nyolc kisgyermeket meggyógyítottak a veleszületett súlyos kombinált immundefektusból (SCID).
2019.02.15. 17:22

Tömeges hányás - drasztikus döntést hoztak Lábatlanon

A múlt héten lezajlott tömeges megbetegedések kapcsán rendkívüli ülésen vitatták meg a lábatlani képviselő-testület tagjai, milyen módon biztosítható a gyermekek és idősek megfelelő közétkeztetése.
2019.01.16. 13:19

Kitört az influenzajárvány

Megkezdődött az influenzajárvány az országban, a figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései szerint január 7. és 13. között 19 300 ember, az előző hetinél 75,6 százalékkal többen fordultak panaszukkal orvoshoz - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK).
2018.11.30. 18:50

Nő a HIV-fertőzöttek száma, nem tudni, kik miatt

Sokkal több szűrővizsgálatra lenne szükség a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa szerint ahhoz, hogy visszaszorítsuk az AIDS jelenlétét. Akár hatezernél is többen hordozhatják a betegséget itthon, de csak harmaduk tud róla.
2018.09.26. 20:11

Már támadnak a vírusok

A nyári hónapokhoz képest megnövekedett a felső légúti, meghűléses megbetegedések száma. A leggyakoribb kórokozó a rhino- és az RS-vírus – mondta az InfoRádiónak a Semmelweis Egyetem Családorvosi Tanszékének docense.
2018.09.22. 18:00

Becsengettek, támadnak a vírusok - mit tegyünk?

A tanévkezdettel elindul az őszi megbetegedések időszaka is. A közösségbe visszatérő vagy az iskola kapuját először átlépő gyerekeket számtalan vírus és baktérium is elkíséri az osztályterembe. Lehetetlennek tűnik, hogy a kicsi teljesen egészségesen vészelje át az őszi hónapokat, de néhány óvintézkedéssel és hasznos szokás bevezetésével csökkenthetjük az ágyban töltendő napok számát.
2018.09.05. 20:16

Kifinomult új vírus nyúlja le a banki adatokat

Egy rendkívül kifinomult banki vírus kezdte el támadni a brazil vállalatokat, ami akár a felhasználó biomatikus adatait (pl. ujjlenyomat, retina, arckép) is ellophatja - derítették ki az IBM X-Force biztonsági szakemberei.
2018.08.30. 09:49

A nyár "slágerbetegségei" - és ami mögöttük van

Nyáron is megvannak azok a fertőzések, amelyek kellemetlen tüneteket okoznak, ezek azonban elsősorban nem cseppfertőzéssel terjednek - mondta az InfoRádiónak Szegheő Péter, az Ormos Intézet orvosigazgatója.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018