INFORÁDIÓ
2021. április 20. kedd
Tivadar

tüntetés

2021.03.30. 13:27

Bukarestben erőszakba torkollott a korlátozások elleni tüntetés

Több ezer ember tüntetett hétfő este a koronavírus-járvány megfékezését célzó egészségügyi korlátozások ellen, a többnyire békés demonstráció azonban kedd hajnalban erőszakba torkollott: mintegy háromszáz tüntető kövekkel, üvegekkel dobálta meg a rendfenntartókat, kirakatokat törtek be, szemetes kukákat, padokat rongáltak meg.
2021.03.08. 18:10

Tömve a cseh kórházak, mégis a szigorítások ellen tüntettek Prágában

Csehországban a hétvégén újonnan regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma a negyedik legmagasabb volt a járvány kitörése óta. Ján Blatný egészségügyi miniszter szerint a cseh kórházakban az előttünk álló hét lesz a legnehezebb, amióta kitört a járvány. A rendkívül kritikus helyzet ellenére vasárnap tüntetés volt Prágában a közéletet korlátozó kormányzati intézkedések ellen.
2021.02.20. 14:06

Halottjai is vannak a mianmari tüntetéseknek

Éles lőszerrel lőttek a rendőrök szombaton a junta ellen tüntetőkre a mianmari Mandalajban, két tiltakozó meghalt, húszan megsebesültek - közölték a mentőszolgálat munkatársai.
2021.02.04. 17:11

Oroszország: több tüntetőt vettek őrizetbe, mint amennyi hely van a fogházakban

Nem megtorlás, hanem hatósági intézkedés az Alekszej Navalnij ellenzéki politikust engedély nélküli tiltakozásokon támogató tüntetők őrizetbe vétele és az erő alkalmazása velük szemben - jelentette ki újságíróknak Moszkvában Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője, elismerve, hogy az előállítottak száma meghaladja a börtönadminisztráció kapacitását.
2021.02.01. 19:50

A cseheknél „megdöglött a kutya”, a szlovákoknál SMS-es nyomkövetés jöhet

A budapestinél nagyobb, mintegy másfél-kétezres tömeg gyűlt össze vasárnap délután Prágában, hogy a közéletet korlátozó intézkedések ellen tüntessen. A Vencel téren összesereglett tüntetők többsége maszk nélkül vett részt a demonstráción és a kötelező távolságtartást sem vették komolyan. A rendőrség erővel nem avatkozott közbe. Míg Csehországban a korlátozások ellen tüntetnek, addig Szlovákiában az országos tesztelés újabb köre után azon gondolkodnak, milyen újabb szigorításokat vezessenek be.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018