INFORÁDIÓ 
2020. december 3. csütörtök
Ferenc, Olívia

tüntetés

2020.11.28. 21:32

Tömegek tüntettek francia nemzetbiztonsági törvény ellen

Több mint százezren tüntettek szombaton hetven francia nagyvárosban a nemzetbiztonsági törvény vitatott módosítása ellen. Párizsban a felvonulást anarchista rendbontók próbálták megzavarni, többen közülük összecsaptak a rendőrökkel, akik közül legalább 23-an megsérültek.
2020.11.18. 14:55

„Matovič, a vírus!” – több ezren tüntettek Pozsonyban a bársonyos forradalom évfordulóján

A gyülekezési jog korlátozása ellenére mintegy tízezer ember gyűlt össze kedd este, az 1989. november 17-i bársonyos forradalom 31. évfordulóján Pozsony belvárosában, hogy a kormány és annak járványügyi megszorításai ellen tiltakozzon. A tömegben ezúttal megfértek egymás mellett a szovjet zászlót lobogtatók, az ellenzék baloldali és szélsőjobbos politikusai, valamint a Slovan Bratislava horogkeresztes futballhuligánjai is. A rendőrség könnygázt és gumilövedékeket vetett be a tüntetők ellen. Igor Matovič miniszterelnök szerint nincs miért szégyellenie magát a kormánynak.
2020.11.15. 10:43

Összecsapások a Trump melletti tüntetésen

Több ezren tüntettek Donald Trump amerikai elnök mellett Washingtonban, a résztvevők összecsaptak az ellentüntetőkkel, legalább 20 embert letartóztattak.
2020.11.14. 19:16

A járvány idején nagy tüntetés készülődik Szlovákiában

November 17-én, amikor Szlovákia a bársonyos forradalomra, a szabadságért és demokráciáért folytatott küzdelemre emlékezik, Pozsonyban a Matovič-kormány ellen készülnek tüntetni. Futballhuligánok mellett ellenzéki politikusok is szervezkednek. Mindkét tábor a koronavírus megfékezése érdekében hozott kormányintézkedések elleni véleményének akar hangot adni.
2020.11.05. 20:20

Abortuszszigorítás: ezért vállalta Jaroslaw Kaczynski a rizikót

Több tízezren tüntettek a hét végén Varsóban az abortuszszabályzást érintő alkotmánybírósági ítélet ellen. A tömeg a kormány leváltását követelte, valamint azt, hogy az abortusz korlátlanul legyen elérhető. A tüntetőket támogatásáról biztosította a lengyel főváros polgármestere is, aki szerint a múlt heti bírósági döntés visszavonása lehet a párbeszéd előfeltétele.
2020.10.23. 18:24

Véget ért az Urániánál az SZFE-tüntetés

A Műegyetem elől sétált át a tömeg a pesti oldalra, ott fáklyákat gyújtottak, úgy vonultak a kivetítőkhöz. 1956-os visszaemlékezésekkel fejezték ki diákok tiszteletüket, beszédekkel és dalokkal a céljaikat. Felszólaltak az támogató szakszervezetek is.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018