INFORÁDIÓ 
2021. január 28. csütörtök
Karola, Károly

munkaerőpiac

2021.01.17. 18:13

A Z generáció is jócskán megsínyli a járványt

A pandémia elsősorban a munkaerőpiaci- és tanulmányi esélyeiket, mint sem az egészségüket veszélyezteti – hívta föl a figyelmet az InfoRádiónak az ifjúsági és generációs szakértő.
2020.10.21. 08:12

Durva nemek közötti eltérést hozott munkaerőpiacon a járvány

Amerikai statisztikák szerint augusztusban és szeptemberben négyszer annyi nő hagyta ott a munkaerőpiacot az Egyesült Államokban, mint férfi: a koronavírus-járvány hatására a McKinsey és a Lean In kutatása szerint minden negyedik nő azt fontolgatja, hogy felmond vagy csökkenti munkaidejét a pandémia miatt. Magyarországon is nagyobb mértékben nőtt a nők munkanélkülisége a férfiakénál a járvány hatására.
2020.10.19. 10:09

Váratlanul betoppantott a munkaerőhiány

Miközben sok szektorban rengetegen lettek munkanélküliek a járványintézkedések miatt, a korábban kiesett termelés pótlása érdekes folyamatot indított el a feldolgozóiparban. A hazatérő vendégmunkások helyét sem tudják magyarok teljesen feltölteni.
2020.09.29. 11:19

Foglalkoztatottság: Magyarország ismét elérte az uniós célt

Június–augusztusi időszakban a foglalkoztatottak átlagos létszáma 4 millió 477 ezer fő, a 15–64 évesek foglalkoztatási rátája 69,9 százalék volt. 2020 augusztusában a foglalkoztatottak átlagos havi létszáma idén először újra meghaladta a 4,5 millió főt, ez 54 ezerrel volt több, mint az előző hónapban.
2020.07.26. 19:15

A dinamikus alkalmazkodás a kulcs a felsőoktatásban

Diplomával a magyar és a nemzetközi munkaerőpiacon is jó eséllyel el lehet helyezkedni – véli az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karának egyetemi docense. Fábri György szerint a felsőfokú oktatásnak elsősorban nem az aktuális, feltételezett munkaerő-piaci igényekhez kell alkalmazkodnia, hanem olyan tudást kell biztosítania, amellyel hosszú távon érvényesülni lehet.
2020.07.20. 15:58

György László: a munkaerőpiaci folyamatok jól alakultak

Ötödik hete csökken a regisztrált álláskeresők száma a munkahelyteremtő bértámogatási program eredményeképpen, amely csaknem 38 900 új munkahely létrejöttéhez járul hozzá - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára.
2020.07.14. 12:10

ITM: érződik már a fordulat, de nincs ok még a lazításra

Eredményes volt a Gazdaságvédelmi Akcióterv első két fázisa, sikerült a koronavírus-járvány által veszélybe sodort munkahelyeket megmenteni és a megszűnők helyére újakat teremteni, de még nem dőlhetünk hátra – közölte György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára az akcióterv végrehajtásának előrehaladását ismertetve.
2020.06.30. 19:16

Munkakeresés járvány után, több szektor gondban lehet

Megbosszulja magát a járvány alatti embertelen munkáltatói magatartás: a dolgozók egy része már aktívan állást keres, 30-40 százalék pedig fontolgatja ezt, gyakorlatilag vállalati méretkategóriától függetlenül.
2020.06.28. 11:23

Tállai: július 1-től újabb tízmilliárd forinthoz juthatnak a dolgozó nyugdíjasok

Július 1-től minden dolgozó nyugdíjasra érvényesek lesznek a kedvező adószabályok, így sem egészségbiztosítási, sem nyugdíjjárulékot nem kell fizetniük. A tehercsökkentés idén fél év alatt tízmilliárd forintot hagyhat az érintettek zsebében - közölte Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára az MTI-vel.
2020.05.07. 22:33

A munkaerőpiacon nem keresett embereket segíti a Máltai Szeretetszolgálat

A koronavírus-járvány miatt munkanélkülivé vált, a munkaerőpiacon nehezen boldoguló embereknek indított segítő programot a Máltai Szeretetszolgálat. Az ingyenes szolgáltatásra jelentkezőknek online tanácsadást nyújtanak, segítségek adnak a megfelelő önéletrajz elkészítéséhez, és az állásinterjúkra is felkészítik őket- mondta az InfoRádiónak Kovács Gábor, a Máltai Szeretetszolgálat foglalkoztatási programjainak vezetője.
2020.02.18. 17:12

Schanda: az átalakuló szakképzés számos lehetőséget kínál

A kormány szeretné, ha a magyar fiatalok a jövő nyertesei lennének, és ehhez jó út a szakképzés választása – jelentette ki az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára. Schanda Tamás azzal összefüggésben beszélt erről, hogy szerdán még lehet jelentkezni a középfokú oktatási intézményekbe.
2020.02.08. 18:00

Öt év alatt a 17 éves roma fiúk harmada eltűnt az oktatásból

Romlott a roma fiatalok helyzete az oktatásban és a munkaerőpiacon is. Egy, a mai huszonéveseket vizsgáló friss tanulmány szerint a cigányságot hátrányosan érintette a tankötelezettség korhatárának leszállítása, a foglalkoztatási mutatóik viszont a közmunkának köszönhetően javultak. A cikk szerzője, Scharle Ágota (Budapest Intézet) mondta el a részleteket az InfoRádióban.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018