eur:
394.34
usd:
369.64
bux:
65189.79
2024. április 19. péntek Emma

Címke: friedrich merz (38 cikk)

A CDU-felszólítás ellenére Olaf Scholz nem hajlandó bizalmi szavazásra
2023. december 14. 17:45
A CDU-felszólítás ellenére Olaf Scholz nem hajlandó bizalmi szavazásra
Noha a parlamenti jóváhagyás még hátravan, a kormánykoalíció pártjai biztosak abban, hogy az általuk elfogadott "válságköltségvetés" előbb-utóbb életbe lép. Annak ellenére is, hogy az ellenzék – élén a konzervatív CDU-val, valamint a radikális jobboldali AfD-vel – hevesen tiltakozik a koalíciós egyezményben foglaltak ellen. Friedrich Merz kereszténydemokrata pártelnök arra szólította fel a kancellárt, hogy kezdeményezzen bizalmi szavazást a Bundestagban.
Az utolsó tizenegyes – Markus Söder elmondta, mi kell ahhoz, hogy valakiből jó kancellár legyen
2023. december 6. 17:16
Az utolsó tizenegyes – Markus Söder elmondta, mi kell ahhoz, hogy valakiből jó kancellár legyen
Sajátos hasonlattal élt a német konzervatív pártszövetség, a CDU/CSU kisebbik pártjának vezetője, amikor a jövőbeni kancellárjelölt általa fontosnak tartott tulajdonságairól kérdezték. A CSU elnök, egyben bajor miniszterelnök Markus Söder szerint az lenne alkalmas Olaf Scholz kancellár leváltására, aki kész és képes az utolsó, mindent eldöntő tizenegyes értékesítésére.
A CDU ismét kormányra tör, és egyedi módon alkot hozzá programot
2023. április 18. 20:55
A CDU ismét kormányra tör, és egyedi módon alkot hozzá programot
A 2021-es szövetségi választásokon elszenvedett kudarc fordulópontot jelentett a német kereszténydemokrata Unió (CDU) számára. A tizenhat évig tartó Merkel-korszak után a nagy hagyományokkal rendelkező párt ellenzékbe szorult, ezzel a szereppel azonban nem éri be. A cél a hatalomra kerülés a 2025-ös parlamenti választásokon. Az eszköz pedig egy új program, amelyről most a tagságot kérdezték.
A CDU elnöke a szilveszteri erőszakról: a kis pasáknak semmi keresnivalójuk Németországban
2023. január 11. 15:30
A CDU elnöke a szilveszteri erőszakról: a "kis pasáknak" semmi keresnivalójuk Németországban
Rendkívül keményen bírálta a szilveszter éjszakai támadások végrehajtóit a konzervatív CDU elnöke. Friedrich Merz az arab világból érkező fiatal migránsokat vádolt az erőszaos cselekmények elkövetésével, "kis pasákról" beszélt, akik már az általános iskolában is félelmet keltenek. A rendfenntartó erők fokozottabb védelmét sürgette a német államfő is.
×
×
×