INFORÁDIÓ
2022. június 28. kedd
Irén, Levente

friedrich merz

2022.01.27. 07:33

Bauer Bence: Merkel alatt elveszett a CDU identitása, Merz azon dolgozik, hogy visszaszerezze

Friedrich Merzet hatalmas többséggel választotta elnökévé a Kereszténydemokrata Unió, de az idei tartományi választásokon már meg kell mutatnia, hogy tényleg tud eredményeket produkálni – mondta Bauer Bence az InfoRádió Aréna című műsorában. A Mathias Corvinus Collegium Magyar–Német Intézet az Európai Együttműködésért igazgatója beszélt a CDU átalakulásáról, az új pártelnök alternatív elképzeléseiről és az új kormánykoalíció előtt álló óriási kihívásokról.
2022.01.24. 15:21

Kiss J. László: hamar itt lesz a CDU megújulásának tesztje

Elsöprő többséggel, 95 százalékos aránnyal Friedrich Merzet választották új pártelnöknek a németországi kereszténydemokrata párt, a CDU delegáltjai. A Budapesti Corvinus Egyetem tanára szerint a Friedrich Merz vezette néppárt egyik fontos feladata a Merkel-korszak lezárása és egy erős, jobbközép párt létrehozása lesz.
2022.01.23. 12:00

Megvan a CDU új elnöke, máris változtatna a párt szerepén

A szövetségi parlament (Bundestag) legnagyobb ellenzéki pártja, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) szombaton véget ért kongresszusán Friedrich Merzet választották meg elnöknek. Harmadik próbálkozásra szerezte meg a tisztséget.
2022.01.21. 11:01

Bauer Bence: az új CDU-elnök egy konzervatív forradalomnak lehet a szószólója

Január 22-én új elnököt választ Németországban a tavalyi szövetségi választásokon vereséget szenvedő Kereszténydemokrata Unió. A Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének igazgatója szerint Friedrich Merz személyében olyan elnöke lehet a CDU-nak, aki hisz a munkaalapú társadalomban és a migráció csökkentésében.
2021.12.21. 06:00

A nagy CDU-kérdés: Friedrich Merz a jövő vagy a múlt?

Friedrich Merz nagyarányú győzelme a közvetlen CDU-elnökválasztáson egyesek szerint módot adhat a párt konzervatív gyökereihez való visszatérésre és ezzel az elpártolt tagok visszaszerzésére, mások szerint viszont a CDU éppen most veszíti el az esélyét arra, hogy jövője is legyen.
2021.12.17. 15:23

Friedrich Merz lesz a CDU új elnöke

A német Kereszténydemokrata Unió tisztújítása előtti szavazáson a párt konzervatív szárnyához sorolt jelölt a szavazatok 62,13 százalékát szerezte meg.
2021.01.19. 14:15

Kiss J. László: a CDU úgy döntött, marad a merkelizmus

Az új pártelnököt, Armin Laschetet nem a víziók jellemzik, hanem az az aprólékos pragmatikus politika, amely Angela Merkelre is jellemző – mondta Kiss J. László, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára az InfoRádió Aréna című műsorában. A tisztújításon az is eldőlt, hogy nem vált irányt a CDU, és egységes arcot mutatva vág neki az idei németországi választási szuperévnek.
2021.01.16. 07:40

CDU-tisztújítás: sorsdöntő szavazás jön

Sok múlik azon, hogy az 1001 kongresszusi küldött a német kormánypárt tisztújításán csak pártelnökben, vagy leendő kancellárjelöltben is gondolkodik-e.
2020.10.28. 14:00

Kiss J. László: Marcus Söder lehet a CDU vezetőválságának meglepő megoldása

Az Angela Merkel utáni korszak szempontjából meghatározó, hogy ki lesz a német Kereszténydemokrata Unió új elnöke – mondta Kiss J. László az InfoRádió Aréna című műsorában. A Budapesti Corvinus Egyetem tanára szerint a 2021-re halasztott tisztújítás veszélyes üzenet a kormányzópárttól, mert jövőre választási szuperév lesz Németországban, és az utódlásban minden ellenállása ellenére szerepet kaphat a bajor miniszterelnök, a CSU elnöke is.
2020.02.19. 06:00

Szakértő: Németország egy évre leállhat

Átmenetileg kereszténydemokrata kormányt javasol a politikai patthelyzet feloldására a németországi Türingia tartományban a legutóbbi helyi törvényhozási választáson kisebbségbe került baloldali koalíció. Mindeközben a CDU elnöke lehetséges utódjával, korábbi vetélytársával találkozott. A Budapesti Corvinus Egyetem tanára, Kiss J. László szerint vezetési válság van a német kormányzópártban, ami kihathat az országra is.
2018.12.06. 18:05

Befuthat-e "Merkel klónja"?

A Budapesti Corvinus Egyetem tanára, Kiss J. László szerint lényegében kétszereplőssé vált a CDU elnökségért folyó küzdelem. Angela Merkel hátralépése után pénteken választanak új vezetőt a német Kereszténydemokrata Unió élére.
2018.11.06. 11:47

Merkel évtizedes ellenfele lehet az utódja

A Kereszténydemokrata Unió, a CDU új elnökéről, Angela Merkel utódjáról a december 7-re, Hamburgba összehívott kongresszus 1001 küldötte titkos szavazással dönt. A jelöltek között felbukkant a kancellár régi ellenfele és az egyik bizalmasa is.
2018.10.31. 15:30

Friedrich Merz: hirtelen és mély átalakításra van szükség a CDU-ban

Lendületre és megújulásra, a modernizáció folytatására, több fiatalra és nőre van szükség a német Kereszténydemokrata Unióban (CDU), hirtelen és mély átalakításra, az eddigi eredmények "megdöntésére" viszont nincs szükség - hangsúlyozta Friedrich Merz, a CDU elnökjelöltje szerdán Berlinben.
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018