INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 13. csütörtök
Ipoly

fogyasztóvédelem

2020.08.04. 06:50

Az átlagosnál jóval nagyobb büntetést szabott ki a GVH

Tisztességtelen gyakorlatot folytatott a fogyasztókkal szemben az egy cégcsoportba tartozó JLM PowerLine Kft. és a BioTech USA Kft. a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megállapítása szerint - írta keddi számában a Világgazdaság.
2020.07.31. 11:33

Aquaparkokban jártak a fogyasztóvédők – mutatjuk, mit találtak

2020-ban a nyári gyermektáborokban felállított élményeszközök, trambulinok, ugrálóvárak több mint háromnegyede mindenben megfelelt az előírásoknak. Az aquaparkokban, strandokon felállított csúszdák, vízi ugrálóvárak még ennél is jobban szerepeltek az ITM által elrendelt országos fogyasztóvédelmi vizsgálaton.
2020.07.17. 12:18

Az MNB megújított fogyasztóvédelmi ajánlást tett közzé

A dokumentum többek közt a - járvány idején különösen aktuális - elektronikus kommunikációval és szerződéskötéssel, továbbá a határon átnyúló szolgáltatókkal kapcsolatos elvárásokkal egészült ki, és irányt mutat az örökösök és a pénzügyi szervezetek együttműködésére - közölte a jegybank.
2020.07.15. 13:57

Már 568 hazai webáruház van feketelistán

A leggyakrabban a szállításban, jótállásban, elállás megadásában hibáznak a webáruházak, de a járványhónapok ellenőrzési tapasztalataira még várni kell.
2020.07.12. 17:43

A fulladásveszély miatt van a legtöbb fogyasztóvédelmi riasztás

Magyarország küldte be a második legtöbb adatot abba az Európai Uniós riasztási rendszerbe, amelyik a fogyasztóvédelmi szempontból problémás, nem élelmiszer jellegű termékekre hívja fel a figyelmet – mondta az InfoRádiónak Keszthelyi Nikoletta, az Innovációs és Technológiai Minisztérium fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkára.
2020.06.16. 13:35

Bezárulnak a kiskapuk, átalakul a fogyasztóvédelem

Jelentősen bővíti a fogyasztóvédelmi hatóság ellenőrzési lehetőségeit az ágazati törvény kedden elfogadott módosítása. A hatóság a jövőben nemcsak a fogyasztóval közvetlen szerződéses kapcsolatban lévő eladóval szemben járhat el jogsértés esetén, a szakemberek a kiskereskedő mellett a raktárat, nagykereskedőt, importőrt és gyártót is, a korábbi egy helyett tehát az ellátási lánc öt szintjét ellenőrizhetik - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium.
2020.03.14. 06:30

Így kerülheti el a járványon nyerészkedőket a GVH szerint

A Gazdasági Versenyhivatal összefoglalta, hogyan kerülhetik a fogyasztók a megtévesztést és a túlárazott termékeket. És a gyártók, kereskedők számára is készített egy emlékeztetőt arról, hogyan kerüljék el a hibákat és jogsértéseket a termékek árazásakor, hirdetésekor.
2020.02.29. 12:05

Hiába a figyelemfelhívás, rendre besétálunk a csapdába

Folyamatosan jelentkeznek az üdülési jog értékesítése vonatkozásában megkárosított fogyasztók a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetségénél – közölte az érdekvédelmi szövetség, amely arra figyelmezteti a fogyasztókat, hogy ne adjanak át előre jutalékot vagy megbízási díjat a vállalkozásnak, amely vállalja az üdülési joguk eladását. Becslések szerint 40-50 ezer magyar háztartás rendelkezik üdülőhasználati szerződéssel.
2020.02.04. 07:39

Boncasztalra kerülnek a játékok

Kezdődik a játékok idei országos fogyasztóvédelmi ellenőrzése, amelynek során a hagyományos boltokban és a webáruházakban kapható termékek mellett a vámhatárra beérkező termékeket is vizsgálják.
2020.01.15. 14:06

Ez lehet az MNB következő nagy dobása

Megvan melyik új hitelterméknél válthat fogyasztóbarátra a jegybank, és hány millió magyar számára lesz olcsóbb a hitelfelvétel.
2019.12.30. 10:38

Elbukott egy magyar fintech cég

Visszavonta egy fintech cég tevékenységi engedélyét a Magyar Nemzeti Bank 2020 február végi határidővel, mivel a VirPay nem rendezte tőkehelyzetét, és nem biztosított az ügyfélpénzek korlátozás nélküli rendelkezésre állása. A jegybank kötelezte a társaságot, hogy arányosan fizesse ki a rendelkezésre álló ügyfélpénzeket a jogosult ügyfeleknek. 
2019.12.30. 10:14

Mi legyen a nem megfelelő ajándékkal?

Nem tetszik, nem megfelelő méretű, elromlott, kettő van belőle - többféle baja lehet az embernek a kapott ajándékkal, ezért karácsony és szilveszter között sokan mennek be a boltokba, hogy cserét, javítást, vagy pénzt kérjenek az eladótól. Végigvesszük, melyik esetben mire számíthat a vásárló.
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018