INFORÁDIÓ
2021. április 20. kedd
Tivadar

felsőoktatás

2021.04.19. 06:15

Versenyre fel, Z generáció

Három kategóriában hirdet Fintech Design Versenyt a Digitális Jólét Program a digitális pénzügyi szolgáltatások iránt érdeklődő diákok számára. A legjobb pályaművek benyújtói akár arra is lehetőséget kaphatnak, hogy megvalósítsák ötleteiket.
2021.04.01. 10:58

Újabb tíz egyetemen lehet modellváltás

Az ITM Stumpf István felsőoktatási modellváltásért felelős kormánybiztossal szoros együttműködésben, az eddigi tapasztalatok alapján készítette elő a javaslatokat.
2021.03.09. 17:38

Félezer egészségügyi hallgatót mozgósíthatnak – akadnak még kérdőjelek

Az egészségügy túlterheltsége miatt már elkezdték mozgósítani az egészségtudományi felsőoktatásban tanuló hallgatókat. A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának kommunikációs vezetője az InfoRádiónak azt mondta: úgy tudják, nagyjából 500 hallgató segítségére számít a kormány, de az még nem tisztázott, hogy a jelenlegi önkéntesekkel együtt számolnak-e ekkora létszámmal.
2021.03.09. 16:23

Stumpf István az egyetemi modellváltás előnyeiről, az SZFE-ügy árnyékáról és a leendő Nobel-díjasokról

Magyarország számára az egyik legfontosabb erőforrás az intellektuális kapacitás, ezért fontos jövőbe beruházásként felfogni az egyetemek fejlesztését – mondta Stumpf István, a felsőoktatási modellváltás koordinációjáért felelős kormánybiztos az InfoRádió Aréna című műsorában. Beszélt az 1500 milliárdos fejlesztési forrás elosztásáról, a modellváltás kommunikációs hibáiról és az állam átalakuló szerepéről is.
2021.03.01. 16:05

Kérésekkel érkezett Stumpf Istvánhoz a HÖOK – íme a részletek

Olyan jogi környezetet kell alkotni, amely biztosítja, hogy az új fenntartó ne kívülálló döntéshozóként jelenjen meg az intézmény életében, hanem annak szerves részeként, az egyetem polgáraival közösen dolgozzon együtt – a többi között ezt kérte a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája Stumpf Istvántól, a modellváltásért felelős kormánybiztostól.
2021.02.04. 14:37

SZFE: senki nem veszítette el a félévét

A Színház- és Filmművészeti Egyetem oktatási osztálya rögzítette a tanulmányi nyilvántartó rendszerbe (Neptun) a 2020. november 6. előtti érdemjegyeket – tudatta az intézmény csütörtökön.
2021.02.01. 16:36

Stumpf István: nem tettem volna kockára az életpályám, ha nem hinnék benne

Klebelsberg Kunó időszakához hasonlítja az egyetemi modellváltás kihívásának nagyságát Stumpf István, aki hétfőtől kormánybiztosként koordinálja a felsőoktatási modellváltással és az új fenntartói modell működésével kapcsolatos kormányzati feladatokat. A kormánybiztos ezen a héten már személyesen is tájékozódik a Szegedi Tudományegyetemen, és nyitott a társadalmi vitára is.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018