INFORÁDIÓ 
2020. február 29. szombat
Elemér

elnökválasztás

2020.02.25. 16:05

Két újabb jelentkező a CDU vezetésére

Bejelentette indulását a legnagyobb német kormánypárt, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöki tisztségéért kedden két újabb vezető politikus, Armin Laschet észak-rajna-vesztfáliai tartományi miniszterelnök és Friedrich Merz, a CDU és a bajor testvérpárt, a Keresztényszociális Unió (CSU) közös szövetségi parlamenti (Bundestag-) frakciójának korábbi vezetője.
2020.02.25. 08:12

Magyarics Tamás: sajnos a tömegdemokrácia kitermelte a tömegpolitikust

Elmúltak azok az idők, amikor komoly politikusok nagy vitákban ütköztették összetett programjaikat – fogalmazott Magyarics Tamás külpolitikai szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában. A tömegkultúra olyan politikusokat termelt ki, akik egyszerű mondatokkal állnak a választóik elé.
2020.02.04. 12:08

Váratlan fejlemény az amerikai "elnökjósló" jelölőgyűlésen

Káosszal kezdődött az amerikai Demokrata Párt elnökjelölt-állító választási sorozata. Illetékesek kénytelenek újraszámolni a szavazatokat Iowa államban, amely 2000 óta pontosan előre jelzi, hogy ki lesz a demokraták elnökjelöltje.
2020.01.05. 22:43

Eldőlt, Milanovic nyerte a horvátországi elnökválasztást

A csaknem végleges hivatalos részeredmények alapján biztosnak mondható, hogy Zoran Milanovic volt kormányfő, az ellenzéki Szociáldemokrata Párt (SDP) jelöltje nyerte meg a horvátországi elnökválasztás vasárnap tartott második fordulóját.
2019.12.23. 14:01

Ünnep ide, ünnep oda, éles kampány várható Horvátországban

Horvátországban Zoran Milanovic volt horvát kormányfő, ellenzéki politikus, a Szociáldemokrata Párt jelöltje nyerte meg az elnökválasztás első fordulóját. A második fordulóban Kolinda Grabar-Kitarovic hivatalban lévő államfő, a jobbközép Horvát Demokratikus Közösség jelöltjével méreti meg magát újra.
2019.11.24. 20:40

Iohannis nyerte a romániai elnökválasztást a becslések szerint

Klaus Iohannis román államfő az európai, modern és normális Románia győzelmeként értékelte vasárnap este azt, hogy az exit poll-becslések szerint az elnökválasztás második fordulójában a voksok kétharmadát megszerezve legyőzte szociáldemokrata ellenfelét, Viorica Dancila volt miniszterelnököt.
2019.11.21. 13:15

Fekete-Győr András: senki ne érezze magát megsértve

A Momentum elnöke azért kampányolt Romániában és Szlovákiában az ottani testvérpártjaik mellett, mert ígéretet kapott arra, hogy kormányon a magyar érdekeket képviselnek majd. Fekete-Győr András az InfoRádióban azt mondta, a Kelemen Hunor vezette RMDSZ szerinte letért arról az útról, hogy minden magyarországi párttól egyenlő távolságra legyen.
2019.11.11. 10:42

Az RMDSZ számára is jut még szerep a romániai elnökválasztásban

Viorica Dancila, a Szociáldemokrata Párt elnöke, volt miniszterelnök lesz a hivatalban lévő Klaus Iohannis jobboldali államfő ellenfele a romániai elnökválasztás második fordulójában. A hétvégi első fordulóról Pászkán Zsoltot, a Külügyi és Külgazdasági Intézet külső munkatársát kérdezte az InfoRádió.
2019.11.10. 20:41

Úgy tűnik, megvan a román elnökválasztás két befutója

Klaus Iohannis hivatalban lévő államfő 39 százalék feletti eredménnyel nyerte a romániai elnökválasztás vasárnap megrendezett első fordulóját, az exit pollok pedig azt valószínűsítik, hogy Viorica Dancila szociáldemokrata exkormányfő lehet a kihívója a második fordulóban.
2019.11.08. 20:22

Megszólalt az MTA: így választják az új vezetőket

Cáfolja a sajtóban megjelent állításokat a Magyar Tudományos Akadémia. A hírek az elnökválasztás előkészületeiről szóltak: ezen a téren valóban folyik az előkészítési munka, de nem teljesen úgy, ahogy a tudósításokban megjelenik. A tisztújítás folyamatáról és a Jelölőbizottság munkájáról a Magyar Tudományos Akadémia weboldalán, az mta.hu-n tájékozódhatnak a sajtó munkatársai és az érdeklődők - olvasható az MTA közleményében.
2019.10.31. 14:13

Három komoly kihívója van Iohannisnak

Az elnökválasztás célegyenesében három jelöltnek van esélye Romániában, hogy az újabb mandátumára pályázó Klaus Iohannis államfő ellenfele legyen a második fordulójában egy friss felmérés szerint.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018