INFORÁDIÓ
2023. február 7. kedd
Rómeó, Tódor

elnökválasztás

2023.02.03. 13:35

Brazíliában már elnöki puccsvád is elhangzott

Puccskísérlettel vádolta meg Luiz Inácio Lula da Silva brazil elnök elődjét, Jair Bolsonarót. Az elnök szerint ugyanis Bolsonaro állt az ország kormányzati épületei ellen januárban végrehajtott támadás mögött.
2023.01.30. 09:24

Donald Trump dühös, nagyon dühös

Két hónapja jelentette be indulását, a hétvégén két kampányeseményen is részt vett a 2024-ben esedékes elnökválasztási küzdelembe beszállva.
2023.01.30. 09:00

Az elbukott Andrej Babis fura világot kívánt mindenkinek

Nagyarányú győzelmet aratott a hétvégi csehországi elnökválasztáson Peter Pavel nyugalmazott tábornok, aki Andrej Babis korábbi cseh kormányfőt legyőzve foglalhatja el az államfői széket a prágai várban. Az államfőválasztás második fordulójában a választásra jogosultak 70,2 százaléka vett részt, Csehországban csupán kétszer, az 1996-os és az 1998-as parlamenti választáson volt ennél magasabb a részvétel.
2023.01.28. 20:12

Magyar leminősítés, cseh elnökválasztás - a nap hírei

Egy fokozattal lefelé módosította a magyar államadós-osztályzatot a Standard&Poor's. Petr Pavel lesz Csehország új köztársasági elnöke. Több áldozatot is követelt egy fegyveres merénylet egy jeruzsálemi zsinagógában
2023.01.28. 15:48

Katona elnököt választottak a csehek

Petr Pavel nyugalmazott tábornok magabiztosan legyőzte Andrej Babis volt kormányfőt csehországi elnökválasztás második fordulójában.
2023.01.23. 19:15

Andrej Babiš nem segítene a lengyeleknek, bár betartaná a NATO előírásait

Andrej Babiš cseh elnökjelölt a cseh televízió vasárnapi választási vitájában kijelentette, hogy ha Lengyelországot vagy a balti országokat esetleg megtámadnák, ő nem küldene katonákat. A Petr Pavellel folytatott elnökjelölti vita után azonban a Twitteren azt írta, hogy betartja az Észak-atlanti Szerződés 5. cikkelyét, és segítséget fog nyújtani. Az államfőválasztás hétvégi második fordulója előtt a felmérések Petr Pavel győzelmét vetítik előre.
2023.01.12. 16:14

Nagy a tülekedés az elnökségért Csehországban

Csehországban már szerdán lezajlott a hétvégi államfőválasztás első, rendkívüli köre, január 11-én ugyanis a Covid miatt karanténba került választópolgárok már leadhatták a szavazataikat. A szavazókedv azonban nem volt magas a betegek körében. A felmérések viszont szoros versenyt jeleznek előre, így csupán a hétvégén válik teljesen biztossá, hogy a három esélyes jelölt közül végül ki kerül a második fordulóba.
2023.01.05. 21:27

Súlyos perek Fehéroroszországban

Megkezdődött csütörtökön Minszkben Alesz Bjaljacki bebörtönzött ellenzéki vezető, a 2022. évi Nobel-békedíj egyik díjazottja pere - közölte az aktivista által alapított Vjaszna (Tavasz), a legnagyobb fehérorosz jogvédő szervezet. Jövő héten újságírók, utána az elnökválasztás második helyezettje elleni eljárások indulnak.
2022.11.24. 17:12

Hoppon maradt Jair Bolsonaro

Elutasította Brazíliában a választási ügyekben illetékes bíróság helyi idő szerint szerdán a hivatalban lévő elnök, Jair Bolsonaro pártjának kérvényét arra vonatkozóan, hogy vizsgálják felül az októberi elnökválasztás eredményét, amely Luiz Inácio Lula da Silva győzelmét mutatja.
2022.11.23. 04:22

Bolsonaro lépett annak érdekében, hogy ő maradhasson az elnök

Jair Bolsonaro hivatalban lévő brazil elnök panaszt nyújtott be a választási ügyekben illetékes bíróságon az elnökválasztási eredmények "rendkívüli ellenőrzését" szorgalmazva - jelentette a CNN Brasil helyi hírtelevízió.
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018