INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 13. csütörtök
Ipoly

elnökválasztás

2020.08.10. 12:12

Az ellenzéki elnökjelölt nem ismeri el Lukasenka győzelmét

A választási bizottság tájékoztatása alapján Lukasenka 80,23 százalékot, míg Cihanouszkaja 9,9 százalékot szerzett. A részvételi arány 84 százalékos volt. A maradék három jelölt kevesebb mint 2 százalékot kapott.
2020.08.09. 10:44

Elnököt választ ma Fehéroroszország

A vasárnapi szavazás helyi idő szerint reggel nyolckor (közép-európai idő szerint 7 óra) kezdődött, a szavazóhelyiségek este nyolc óráig tartanak nyitva, ezután teszik közzé az exit poll eredményeket.
2020.07.30. 20:34

Fehéroroszország fokozza a fokozhatatlant?

Mondhatni, tét nélkül alakul az augusztus 9-én esedékes fehérorosz elnökválasztás, miután mindhárom ellenjelölt, akit veszélyesnek tartottak Aljakszandr Lukasenka hivatalban lévő elnökre, elmenekült az országból, vagy éppenséggel börtönben van. Fehéroroszországban 26 éve manipulálják a választásokat, ráadásul ezúttal nemzetközi megfigyelők sem lesznek jelen – nyilatkozta az InfoRádiónak Rácz András, a posztszovjet térség szakértője.
2020.07.15. 12:15

Elemzők: a hajrában vált szorossá a küzdelem a lengyel elnökválasztáson

Fél évvel ezelőtt még Andrzej Duda magabiztosan vezetett a közvélemény-kutatások szerint, az utolsó hetekben viszont kiélezett lett a versenyfutás a lengyel elnökválasztáson – mondták a Külügyi és Külgazdasági Intézet kutatói az szervezet kerekasztal-beszélgetésén, amelyen elhangzott, hogy jelentős változásra nem lehet számítani az államfő és a kormánypártok kapcsolatában. 
2020.07.13. 16:44

Szakértő: végletekig kiélezett és megosztott a lengyel társadalom

A lengyel elnökválasztás vasárnap megtartott második fordulóját Andrzej Duda jelenlegi elnök, a kormányzó Jog és Igazságosság párt jelöltje nyerte. Mitrovics Miklós Lengyelország-szakértő, a Történettudományi Intézet tudományos munkatársa az InfoRádiónak azt mondta, három törésvonal látszik.
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018