eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) által 2015. február 10-én közreadott képen cigaretták a Vecsésen felszámolt illegális cigarettagyárban. A telephelyen 22 tonna dohányt és 2,3 millió szál cigarettát foglaltak le a pénzügyi nyomozók. Mindebből másfél millió doboz cigarettát lehetett volna előállítani. Az eredetileg az Egyesült Arab Emírségekben gyártott, az angol piacon ismert Golden Mount márkájú cigaretta az angol piacon két és félmilliárd forintot ér.
Nyitókép: MTI/NAV

Drónnal csempészték a cigit

A kölcsei drónoknak nem voltak erkölcsei. Keresik a gazdákat.

Drónokkal csempészett cigarettát foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Kölcsén - közölte a vámhivatal pénteken.

A tájékoztatás szerint Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye határmenti területein rendszeres az úgynevezett drónos csempészet. Az elmúlt napokban is ilyenféle módszerrel próbálkoztak az elkövetők, de a csomagok nem értek célba - tudatta a vámhivatal.

Kölcsén a drónokra a rendőrség munkatársai figyeltek fel, és értesítették a pénzügyőröket, akik alig egy órán belül vízhatlan ládákban 1500 doboz cigarettát találtak.

A NAV munkatársai a több mint 3,3 millió forint értékű adózatlan dohányterméket lefoglalták, ismeretlen tettes ellen jövedéki törvénysértés és költségvetési csalás miatt eljárást indítottak - olvasható a közleményben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Felemás hangulatban telt a kereskedés reggel Ázsiában, de az európai tőzsdéken már látszik némi hangulatjavulás a hét korábbi részében látott eséshez képest. Megérkeztek ma a havi amerikai PCE-adatok, amelyek a várakozásoknak megfelelően az infláció további lassulását mutatták, ám mivel a tegnap megjelent második negyedéves adat már magában foglalta a júniust is, így nagy meglepetése nem lehetett számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×