eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Typical old eastern european panel exterior with a lot of windows from Budapest, Hungary, as a texture or for background, real photo
Nyitókép: DĂłra BĂ­rĂł/Getty Images

Nincs, aki megtérítse az óbudai Pókember miatt keletkezett károkat

Akár egy valódi szuperhős, az óbudai Pókemberként elhíresült férfi megjelent, majd eltűnt, és azóta sem került elő. Pedig jelentős összeget akarnak rajta behajtani az akciója után.

Továbbra is tart a kálváriája annak az idegenvezetőként dolgozó nőnek, akinek a nyolcadik emeleten lévő konyhaablakában egy bedrogozott férfi lógott órákig az ablakában - írja a Blikk. A lap szerint nem elég, hogy az önjelölt Pókember miatt a nő máig nem érzi magát biztonságban, de a lakásában keletkezett jelentős kárt sem térítette meg senki.

"Mindennel együtt nagyjából 600 ezer forintom bánta az akcióját. Mivel éppen külföldön tartózkodtam, a tűzoltók szétvágták a biztonsági rácsomat, majd a bejárati ajtómat is betörték, a külső ablakomat pedig a levegőben lógó férfi rongálta meg. Egy háromszög alakú lyukat akart vágni az üvegben, de végül nem sikerült neki"

- nyilatkozta a dügös nő a lapnak.

Két hónappal ezelőtt az Infostart is beszámolt a furcsa esetről, amikor kötéllel biztosította magát egy férfi egy III. kerületi, tízemeletes társasház tetején, majd leereszkedett egy nyolcadik emeleti lakásig, és a párkányon ülve órákig kopogott. A rendőrök a katasztrófavédelem munkatársainak segítségégével behatoltak a lakásba, ahol akkor éppen senki sem tartózkodott. A férfit a konyhaablakon keresztül behúzták a helyiségbe és intézkedtek vele szemben.

Az 52 éves férfi kábítószerfogyasztással és féltékenységgel magyarázta tettét: meg akarta lesni barátnőjét, másik férfival tölti-e az estét.

A lap azt írja, a hatóságok elfogadták a férfi magyarázatát, holott a megkárosított nő szerint az óriási hazugság. Mint mondta, beszélt az összes lakóval, de senki nem ismerte az illetőt, így biztosra veszi, hogy be akart törni hozzá. Hozzátette, nagyon szeretné megtudni, ki volt az, örülne, ha jelentkezne, és megfizetné az őt ért károkat.

"Eddig bárhova is fordultam, csak falakba ütköztem. Még a ház biztosítója is azt közölte, hogy nem fizet semmit, de a rendőrségtől sem kapok semmiről tájékoztatást"

- mondta el a lapnak a nő, aki most a tűzoltóságot akarja a kárrendezés ügyében megkeresni.

(A nyitókép illusztráció.)

Címlapról ajánljuk
Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Október 31-ig tekinthető meg a Magyar Természettudományi Múzeumban a Kékvándor című kiállítás, amely a 2017-ben elhunyt Burger Barna fotográfus kéktúrás fotóit mutatja be. A tárlat kurátora, Csizek Gabriella az InfoRádióban elmondta: összesen tizenkét tájegységen keresztül ismerhetjük meg az Országos Kéktúra teljes útvonalát, miközben a fotóművész egyedi látásmódjának köszönhetően a ráismerés szépségével tárulnak elénk gyöngyőrű tájak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×