eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Pixabay
Nyitókép: Pixabay

Egy Afganisztánt alezredesként megjárt magyar orvos seftelhetett

A Magyar Honvédség korábban Afganisztánban szolgálatot ellátó alezredese volt az a 66 éves orvos, aki háziorvosként pénzért cserébe írt fel nagy mennyiségű bódító hatású gyógyszert az azokkal illegálisan kereskedő személyek számára.

Nem tartotta vissza a hálapénz elfogadását büntető jogszabály azt a Pest megyei háziorvost és asszisztensét, akik június 5-én buktak le egy Pest vármegyei településen gyógyszerekkel kapcsolatos vesztegetés gyanúja miatt.

A gyanú szerint a 66 éves háziorvos a köpenyébe csúsztatott ezresekért cserébe számos alkalommal nyugtató hatású, vénykötelesek gyógyszerekből (Frontin, Rivotril, Xanax és Tramadol) a felírható mennyiség többszörösét (3-8 doboz) írta fel egy 54 éves férfinak és 49 éves feleségének.

A nyomozás eddig nyilvánosságra került adatai szerint az elmúlt közel másfél évben az orvos legalább közel ezer alkalommal állíthatott ki törvénysértő módon recepteket a vesztegetéssel meggyanúsított házaspárnak.

Az ügynek utánajáró blikk.hu arról ír, hogy a gyanúsított 66 éves háziorvos korábban a Magyar Honvédség (MH) alezredeseként Afganisztánt is megjárta. A lap szerint a honvédség egyik beszámolójából az is kiderül, hogy ő is segédkezett a H1N1 és szezonális influenza elleni vakcinák beadásában az ott szolgáló katonáknak.

A portál cikke szerint a recepteket felírató házaspár bódító hatású szerként adta tovább a nagy tételben megszerzett készítményeket. A nyomozás eredményeképpen várhatóan az orvos és asszisztense meggyanúsítása is további vesztegetési tételekkel egészül majd ki.

A gyógyszerekkel seftelő orvos állítólag szinte minden orvosi tevékenységért kért és fogadott el pénzt, törvényellenes módon: tarifája volt az orvosi igazolásoknak, beutalóknak, a vérvétel kiállításának/elvégzésének és még az egyszerű tanácsadásnak is.

A nem hivatalos becslések alapján így egy rövid, egy-két hónapos időszakon belül is minimum több százezer forintra tehetett szert az orvos illegális módon.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×