eur:
389.48
usd:
365.92
bux:
55376.1
2023. szeptember 24. vasárnap Gellért, Mercédesz
Give me money or die. Furious loaded savage man holding a weapon in his hand and pointing it at his victim while wearing black hoodie
Nyitókép: yacobchuk/Getty Images

"Agyon foglak lőni benneteket" - letartóztatták a rendőrökre rontó férfit

Letartóztatták azt a nógrádi férfit, aki fegyverrel fenyegette a rendőröket.

A megalapozott gyanú szerint a rendőrök kedden bejelentést kaptak, hogy egy férfi bántalmazta idős lakótársát, a bejelentő közreműködésével elérték a távollévő férfit, aki azonban a kihangosított telefonon azzal fenyegetődzött, hogy lelövi a rendőröket, ha utána mennek.

A rendőrök a település egyik büféje előtt megtalálták a férfit, aki feléjük indult és hangosan azt kiabálta:

"Megjöttetek, akkor agyon foglak lőni benneteket!",

és a kezében lévő fegyvernek látszó tárgyakat felemelte. A rendőrök felszólították, hogy dobja el a kezében lévő tárgyakat, azonban a férfi ennek nem tett eleget, mire az egyik rendőr figyelmeztető lövést adott le a levegőbe. A férfi azzal folytatta, hogy az egyik kezében éles lőfegyver van, amit akkor sem tesz le, ha lelövik, majd pedig egy hirtelen mozdulattal előrántotta a fegyvert és az egyik rendőr felé irányította.

A férfi ellenállását végül "célzott lövéssel törték meg a rendőrök" - fogalmazott az ügyészség.

A rendőrség korábbi tájékoztatása szerint a támadót a lövés a csípőjén sebesítette meg súlyosan. A járőrök megbilincselték a férfit, majd a mentők kórházba szállították. A fegyverhasználat a parancsnoki vizsgálat szerint jogszerű, szakszerű és arányos volt. A férfi az eljárás során nem tett vallomást.

Pénteken a nyomozási bíró a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség indítványával mindenben egyetértve szökés, elrejtőzés, valamint bűnismétlés veszélye miatt elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A végzés nem végleges, mert a védő fellebbezett.

A gyanúsításban szereplő fegyveresen elkövetett hivatalos személy elleni erőszak a törvény szerint nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető - közölte az ügyészség.

Címlapról ajánljuk

Emelkedőben Valter Attila, de lehet-e belőle világsztár?

Történelmi triplázás: a Valter Attilát a soraiban tudó Jumbo-Visma a Giro és a Tour után a Vueltát is behúzta idén, ráadásul egyéniben a dobogó mindhárom fokára a holland csapat kerekesei állhattak fel. Eisenkrammer Károlyt, a Tour de Hongrie főszervezőjét kérdeztük arról, hogy a magyarnak milyen kilátásai vannak így.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.25. hétfő, 18:00
Szlávik János
főorvos, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×