eur:
381.2
usd:
354.2
bux:
58669.83
2023. december 11. hétfő Árpád
Police.hu
Nyitókép: Police.hu

Nem semmi fogás Óbudán – képek, videó

A Fővárosi Főügyészség három, kábítószer-kereskedelemmel foglalkozó külföldi állampolgárral szemben emelt vádat.

A vádirat szerint egy 20 éves horvát férfi a testvérével, egy 31 éves bosnyák férfival, valamint 23 éves szintén bosnyák állampolgárságú élettársával együtt – legkésőbb 2019. második felétől kezdve – kábítószer-kereskedelemmel foglalkozott Budapest területén.

A vádlottak a továbbértékesítés céljából beszerzett marihuánát egy III. kerületi társasházi lakásban, valamint a társasház mélygarázsában leparkolt gépkocsiban tárolták. A kábítószert a horvát férfi szerezte be, és az ingatlant, illetve a gépkocsibeálló helyeket is ő bérelte ki, társai pedig a marihuána csomagolásában, elhelyezésében, illetve őrzésében vettek részt.

A vádlottak 2021. szeptember 29-én történt elfogásakor a nyomozók a III. kerületi ingatlanban összesen mintegy 24 kilogramm marihuánát, a mélygarázsban parkoló luxusautóban pedig további csaknem 54 kilogramm marihuánát találtak.

Poice.hu
Poice.hu

A lefoglalt kábítószer feketepiaci értéke mintegy 302 millió forint volt, hatóanyaga a szakértői vélemény alapján meghaladja a jelentős mennyiség felső határát. A lakás átkutatása során a rendőrök találtak egy pisztolyt is a hozzá tartozó éles lőszerekkel, valamint összesen 1,2 millió forintnyi eurót, horvát kunát és magyar fizetőeszközt.

Poice.hu
Poice.hu

A Fővárosi Főügyészség a három külföldit jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolja, és velük szemben fegyházbüntetést, vagyonelkobzást, valamint Magyarország területéről történő határozott idejű kiutasítást indítványoz a vádiratban.

A vádlottak közül ketten jelenleg is letartóztatásban vannak, harmadik társuk más ügyben kiszabott jogerős szabadságvesztés büntetést tölt – zárul a Fővárosi Főügyészség sajtóközleménye.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.11. hétfő, 18:00
Bendarzsevszkij Anton
az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány szakmai igazgatója, a posztszovjet térség szakértője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×