eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Silhouette of a man opening a door to a interior dark room, possibly a bedroom. He is an unrecognisable figure standing in a doorway clenching his fist.
Nyitókép: Getty Images/ Robin Beckham

Verőlegényekkel fenyegette volt élettársát egy férfi - videó

Zsarolás bűntette miatt emeltek vádat.

A vádirat szerint a jánoshalmi férfi – az ügy vádlottja – négy évig élt élettársakként együtt egy nővel, amikor kapcsolatuk megromlása miatt a közös tulajdonú ingatlanukat értékesítették, és a vételárat elosztották egymás között – derül ki a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség sajtóközleményéből.

Röviddel ezután, 2021 augusztusában a nő szakított és elköltözött a közös otthonukból. A férfi ezután nyomozni kezdett volt párja anyagi helyzete és magánélete után. Megtudta, hogy volt párja még az együttélésük idején vásárolt magának egy ingatlant, ahová a szakítás után beköltözött, és férfiakkal lépett kapcsolatba.

A vádlott férfi megsértődött, és érdemtelennek ítélte a nőt a korábban neki kifizetett, ingatlaneladásból származó pénzösszegre. Dühében visszakövetelte tőle a közös ingatlan eladásából rá eső 1,7 millió forintot.

Megfenyegette, hogy ha nem fizeti ki az összeget, kiveri a nő fogait és megveri őt.

A nő nem ismerte el a tartozást, de több mint egymillió forintot átutalt volt párjának annak reményében, hogy a férfi felhagy a napi szintű fenyegetéssel és követelőzéssel. A férfi ugyanis hónapokon át többször is azzal zsarolta a nőt, hogy külföldi behajtó ismerőseivel megvereti, ha nem teljesíti kérését. A nő komolyan félt a fenyegetéstől, de a követelésnek nem tett eleget.

Az ügyészség a férfit zsarolás bűntettével vádolja, börtönbüntetés kiszabását indítványozza.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×