eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Oltáshoz készíti elő a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcináját Németh Alexandra rezidens Hoksári László háziorvos szolnoki rendelőjében 2021. április 21-én.
Nyitókép: MTI/Mészáros János

Koronavírus: vakcinafejlesztésre kapott pénzt Szolnokon a csaló, de lebukott

3,7 millió forintot adtak kölcsön a 31 éves nőnek, aztán kezdődött a hitegetés.

Csalás és hamis magánokirat felhasználása miatt emelt vádat a Szolnoki Járási Ügyészség egy 31 éves tószegi nővel szemben, aki 2020 novemberében Szolnokon azzal a hamis indokkal kért kölcsönt két helybéli férfitől, hogy a pénzt kutatóorvosi tevékenységére, koronavírus elleni vakcina kifejlesztésére fogja fordítani – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint a nő azt állította, hogy a fejlesztés már végső fázisában van, de annak befejezéséhez pénzre lenne szüksége. Az orvosi végzettséggel nem rendelkező nőnek a két férfi 3 millió 700 ezer forintot adott kölcsön.

A közlemény szerint a valós, kizárólag a pénz megszerzésére irányuló szándékát álcázó nő írásba foglalt szerződésben vállalta, hogy a vakcina fejlesztésére kapott kölcsönt 2021. február végéig visszafizeti a két férfinak, de ígéretét a határidő lejártát hónapokkal követően sem teljesítette.

A két férfi végül 2021 júliusában felszólítólevélben kérte a pénz visszafizetését. A nő e-mailjeiben és egy hamis banki bizonylat bemutatásával csak hitegette a sértetteket, pénzüket azonban nem adta vissza.

A járási ügyészség, mivel a büntetlen előéletű nő az eljárás megindítását követően megtérítette a kárt, felfüggesztett szabadságvesztés és pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.

Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság fog dönteni.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×