eur:
394.22
usd:
365.03
bux:
65450.5
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Alec Baldwin amerikai az új-mexikói Santa Fe közelében tartott filmforgatáson 2021. október 21-én, miután egy kellékfegyverrel agyonlőtte a vezetőoperatőrt, a rendezőt pedig megsebesítette. A westernfilmnek a színész főszereplője és producere volt.
Nyitókép: MTI/AP/Santa Fe New Mexican/Jim Weber

Alec Baldwinnak nem kellett volna elsütnie pisztolyát a Rust forgatásán

A forgatás naplóvezetője, Mamie Mitchell beperelte a színészt, állítása szerint abban a jelenetben, amelyet akkor próbáltak, amikor a színész a Halyna Hutchins halálát okozó lövést adta le, Baldwinnak nem volt oka meghúzni a ravaszt.

Orosz rulettet játszott Alec Baldwin akkor, amikor meghúzta a ravaszt Halyna Hutchins halálának napján, mivel nem ellenőrizte a tárat azelőtt, hogy a próba megkezdődött volna – vélekedik Mamie Mitcher ügyvédje. Mitchell volt az, aki elsőként hívta a 911-et azt követően, hogy a lövés eldördült. Baldwin mellett a film producereit is beperelte, egyikük sem reagált a keresetre a BBC cikke szerint.

Baldwin korábban olyan posztot osztott meg a közösségi médiában, amely cáfolta a forgatást érő vádakat és biztonságosnak nevezte a körülményeket. A hatóságok még folytatják a vizsgálatokat az október 21-i halálesettel kapcsolatosan, vádemelés eddig nem történt.

Mitchell keresetének tanúsága szerint három kamerabeállítást tartalmazott a jelent: egy közelit Baldwin szeméről, egy másik közelit vérfoltos ruhájáról, illetve egy harmadikat, amelyen az látható, ahogyan átnyúlt a másik oldalára, és kiveszi pisztolytáskájából fegyverét.

Arra semmi utalás vagy szükség nem volt, hogy célozzon és lőjön.

Gloria Allred, a nő ügyvédje meggondolatlannak nevezte Baldwin és a producerek viselkedését, azzal gyanúsítva őket, hogy nem követték a protokollt. Allred szerint orosz rulettet játszott a színészt, amikor a rendezőasszisztensnek elhitte, hogy a fegyver nincs megtöltve, holott ő nem is ellenőrizte a pisztolyt. Baldwin sem tette meg ezt, és a fegyvermester sem volt a helyszínen. Utóbbi később azt mondta, nem tudja, hogyan kerülhetett éles lőszer a forgatásra.

Azt is hozzátette, hogy annyiszor szegték meg a biztonsági előírásokat, hogy annak más következménye nem is lehetett, mint hogy előbb-utóbb valaki megsérüljön, vagy az történjen, amit Baldwin lövése előidézett.

A vádirat szerint Mitchell alig

bő egy méterre állt a színésztől, amikor az elsütötte a pisztolyt.

Perében testi sértésre, érzelmi sérelem szándékos okozására és szándékos károkozásra hivatkozik, és meghatározatlan összegű kártérítést követel. Ez már a második per Baldwin és a producerek ellen a stáb köréből.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×