eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pexels.com

Gyanútlan barátaikkal csempésztették a drogot

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség kábítószer-kereskedelem bűntette miatt vádat emelt egy apa és fia ellen.

A vádirat szerint az apa és fia megállapodtak, hogy Szerbiában drogot, marihuánát vásárolnak és azt a kábítószerről nem tudó futárok felhasználásával Magyarországra csempészik, majd közösen eladják. Ehhez 2014 januárjában vettek két személyautót, az egyiket a fiú, a másikat pedig az apa felesége nevére.

A drog Magyarországra csempészéséhez a család két barátját, ismerősét szemelték ki, akiknek azt hazudták, hogy egy szerbiai munkalehetőség miatt kellene kiutazniuk Szabadkára. Az egyik csempészjármű üzembentartója is az egyik futár lett. Az apa 2014. március 6-án a saját gépkocsijával Szerbiába utazott, ahol egy ismeretlen személytől megvette a Magyarországra szállítandó, több mint 34 kilogramm drogot, majd telefonon tájékoztatta a fiát, hogy megvan a kábítószer.

A fiú még aznap este útba indította a futárokat a két csempészautóval Szerbiába. A két futár éjjel 11 után érkezett meg egy szabadkai kocsmához, ahol az apa várta őket. Azt mondta nekik, hogy a munkához már későn érkeztek, de ragaszkodik ahhoz, hogy hazaindulásuk előtt aludjanak egyet. A két futár az apa járművében lepihent, ami alatt az idősebb vádlott elvitte a két csempészautót és a motorterükben elrejtette a 37 csomag drogot.

A két futár március 7-én hajnalban visszaindult Magyarországra, de a tompai határátkelőnél a pénzügyőrök megtalálták és lefoglalták az autók motorterébe rejtett kábítószert. A lefoglalt drog hatóanyag tartalma különösen jelentős mennyiségű. A két futár nem tudott a drogról, velük szemben az eljárást megszüntették.

A vádlottak közül az apa szabadlábon védekezik, míg fia más ügyben van fogva tartásban. A főügyészség a vádlottakat jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolja, bűnösségük kérdésében a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×