eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Egy 69 éves magyar asszonyhoz folyt be a bűnös pénz

Egy 69 éves naki asszonyt azzal gyanúsítanak, hogy legalább 50 millió forintnyi bűncselekményekből származó összeg tisztára mosásában vett részt - közölte Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken a rendőrség honlapján.

A rendőröknek információjuk volt arról, hogy egy Tolna megyei nő egy ismeretlen személy kérésére több banknál nyitott saját nevére bankszámlát, amelyekre büntetendő cselekményekből származó összegek érkeztek. A nyomozás során megállapították, hogy az asszony a bankszámlákhoz igényelt bankkártyákat külföldre - jellemzően Ghánába - küldte el, és az ismeretlen személynek az internetbanki adatokhoz is hozzáférést biztosított - olvasható a police.hu oldalon.

Mint írták, a nő több éven át, számos bankszámlát nyitott különböző pénzintézeteknél, majd az azokra beérkező összegekhez hozzáférést engedett az általa interneten megismert ember kérésére.

A nő engedte, hogy a számláiról a pénzt levegyék, ennek fejében számos alkalommal vett fel ő is kisebb összegeket onnan. Az asszony bankszámláit korábban - más ügy miatt - zárolták. Ő azonban ezt követően

még hozzátartozóit is rávette arra, hogy nyissanak bankszámlákat pénzintézeteknél, amelyekhez szintén hozzáférést adott alkalmi ismerősének.

A 69 éves asszonyt kedden fogták el, pénzmosás gyanúja miatt kihallgatták, őrizetbe vették és csütörtökön a Szekszárdi Járásbíróság elrendelte a bűnügyi felügyeletét - olvasható a rendőrség honlapján.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×