eur:
395.38
usd:
372.01
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor

Őrizetben egy budapesti orvos, Covid-gyógyszerrel üzérkedhetett

A megalapozott gyanú szerint a budapesti orvos koronavírus betegségben szenvedőknek szánt gyógyszerekkel kereskedett. A Fővárosi Nyomozó Ügyészség a csütörtöki napon végrehajtott nagyszabású akció eredményeként az ügyben két embert őrizetbe vett, több személyt előállított, kihallgatásuk jelenleg is folyamatban van.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat felderítése alapján indult ügyben, a jelenlegi adatok alapján egy budapesti kórházban dolgozó olyan orvos érintett, akinek munkaköréből adódóan hozzáférése volt a kórházban Covid-19 vírussal fertőzött betegek kezelésére szolgáló gyógyszerekhez, amelyek kizárólag a kórházban, szoros orvosi felügyelet mellett adhatók a betegeknek.

A megalapozott gyanú szerint, az orvos, egy korábbi páciensének közreműködésével,

a Covid-19 vírus által okozott betegségben szenvedőknek szánt gyógyszereket ellenszolgáltatásért cserébe, rendszeres haszonszerzésre törekedve, jogellenesen értékesítette.

Az orvos a cselekményével az egészségügyi intézmény készletét csökkentette, és ezáltal

a kórházban koronavírus betegségben szenvedők életét, illetve egészségét közvetlen veszélynek tette ki.

Ezen túlmenően azoknak az egészséges, gyógyszeres kezelésre nem jogosult személyeknek az egészségét is veszélyeztette, akiknek a fenti gyógyszereket jogellenesen értékesítették.

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség a csütörtöki napon a Nemzeti Védelmi Szolgálattal, valamint a Készenléti Rendőrség egységeivel együttműködve összehangolt, 11 helyszínt érintő – (ház)kutatásokkal egybekötött – akciót hajtott végre.

A kutatások során az eljáró ügyészek több helyszínen gyógyszereket, vesztegetéssel összefüggésbe hozható készpénzt, és egyéb tárgyi bizonyítékokat foglaltak le, amelyek a fenti bűncselekmények gyanúját alátámasztották.

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség az ügyben eddig összesen 5 embert állított elő, két személyt – köztük az orvost – őrizetbe vett, kihallgatásuk folyamatban van. Az esetleges személyi szabadságot korlátozó kényszerintézkedések indítványozásával kapcsolatban még a mai napon döntés lesz.

Címlapról ajánljuk
Két spanyol csapat is bejuthat most az elődöntőbe

BL élőben
Két spanyol csapat is bejuthat most az elődöntőbe

Mind a két spanyol csapat is egygólos előnyről kezdi a visszavágót a BL-negyeddöntőben, hat napja a Barcelona Párizsban 3-2-re verte a PSG-t, az Atlético otthon, a metropolitanóban 2-1-re a Borussia Dortmundot. A mai két párból továbbjutók egymás ellen játszanak majd az elődöntőben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Irán még durvább támadással fenyegetőzik, Izrael megtorlást tervez - Híreink az izraeli-iráni konfliktusról kedden

Irán még durvább támadással fenyegetőzik, Izrael megtorlást tervez - Híreink az izraeli-iráni konfliktusról kedden

Izrael ellencsapásra készül Iránnal szemben, azonban jó esély van rá, hogy ez nem közvetlenül a perzsa állam területét veszi majd célba. Az Egyesült Államok közben nyomást gyakorol a zsidó államra, azzal a céllal, hogy ne legyen további eszkaláció. A Hamász visszadobta az összes izraeli előterjesztést a túsztárgyalások során és még nehezebben teljesíthető követeléseket fogalmazott meg. Irán bejelentette: ha Izrael támad, elsöprő és azonnali megtorlással fognak válaszolni. Híreink az izraeli-iráni konfliktusról kedden.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×