INFORÁDIÓ
2021. március 3. szerda
Kornélia

ügyészség

bíróság

vádlott

Megfenyegette az ügyészt, most elítélték

Megfenyegette az ügyészt, most elítélték

Infostart / MTI

Hivatalos személy elleni erőszak bűntettének kísérlete miatt nem jogerősen 1 év 10 hónap fegyházra ítéltek egy férfit, aki megfenyegetett az ügyében eljáró ügyésznőt.

A Központi Nyomozó Főügyészség közleménye szerint a 43 éves férfit a Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség nagyobb kárt okozó, bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével vádolta és indítványt tett a korábban kiszabott szabadságvesztésből engedélyezett feltételes szabadság megszüntetésére is.

Felidézték, hogy 2017 januárjában az ittas férfi együtt utazott a bíróság felé tartó buszon a vád képviseletét ellátó ügyésszel, akit ismert a korábbi tárgyalásokról. Hangosan közölte, hogy szereti a feleségét, és ha elveszik tőle a büntetőeljárás miatt, akkor megtalálja az ügyészt, és "mindenkit letarol, nem lesz az ügyésznek se gyereke, sem férje".

A férfi a fenyegető kijelentéseivel arra akarta kényszeríteni az ügyészt, hogy ne végrehajtandó szabadságvesztés kiszabására tegyen indítványt.

A férfi ellen hivatalos személy elleni erőszak bűntettének kísérlete miatt büntetőeljárás indult. Az elsőfokú bíróság - bűncselekmény hiányában - felmentette a vádlottat, majd az ítéletet az ügyészség fellebbezése után eljáró másodfokú bíróság helybenhagyta. Az ügyészség felülvizsgálati indítványa nyomán a Kúria az elsőfokú bíróságot új eljárás lefolytatására utasította.

A megismételt eljárásban a bíróság a vádlottat - mint erőszakos többszörös visszaesőt - hivatalos személy elleni erőszak bűntettének kísérlete miatt 1 év 10 hónap fegyházra ítélte.

Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a terhelt és a védő felmentésért fellebbezett.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018