INFORÁDIÓ
2021. július 27. kedd
Liliána, Olga

móri mészárlás

börtön

koronavírus-járvány

A móri bankrablás ügyében jogerősen életfogytiglani szabadságvesztésre ítélt Weiszdorn Róbert ül a vádlottak padján perének felülvizsgálati tárgyalásán, a Legfelsőbb Bíróság tárgyalótermében.

Besokallt a móri rablógyilkos a börtönben

Infostart

A járvány miatt bevezetett új megszorításoknál telt be nála a pohár.

Elege lett a koronavírus-járvány miatti szigorításokból: fellázadt a börtönben a móri rablógyilkos, Weiszdorn Róbert – írja a Blikk.

A Kozma utcai büntetésvégrehajtási intézet vezetője közölte a rabokkal, hogy a pandémia végéig az udvarnak már csak egy kis részét használhatják, korábban az egészet birtokba vehették. Erre úgy reagált a nyolc emberi életet követő móri bankrablás társelkövetője, hogy tüntetőleg körbesétált a teljes udvaron, bement az elzárt területekre is. A börtönigazgató ezért megrovásban részesítette.

Ügyvédje, Lichy József azt mondta, hogy

ettől eltekintve semmi gond nincs vele, tanul, képzi magát.

A lap arról ír, hogy a „kint” szobafestőként dolgozó Weiszdorn Róbert színötös bizonyítvánnyal diplomát szerzett, lelkész lett. Nyelveket tanul, célja, hogy angolból és németből is nyelvvizsgát tegyen. Három gyermeke rendszeresen tartja vele a kapcsolatot, bár két nagyobb fia külföldre költözött, így ők csak skype segítségével tudnak beszélni vele. Legkisebb lánya azonban, aki az apja lebukásakor pár hónapos volt, látogatja a börtönben.

Weiszdorn Róbert társával, Nagy Lászlóval nyolc embert ölt meg 2002-ben a móri bankfiókban. A két tatabányai férfira csak öt évvel később terelődött a gyanú, előtte Kaiser Edét gyanúsították a véres bűncselekmény elkövetésével, fordulatot egy amatőr régész hozott az ügyben, Szebenyi István a tarjáni erdőben fémkeresőjével megtalálta a Móron használt fegyver több részét is. Nagy László még a tárgyalás előtt öngyilkos lett a cellájában.

Nyitókép: MTI/Marjai János
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018