eur:
392.37
usd:
366.01
bux:
66803.48
2024. április 26. péntek Ervin
A móri bankrablás ügyében jogerősen életfogytiglani szabadságvesztésre ítélt Weiszdorn Róbert ül a vádlottak padján perének felülvizsgálati tárgyalásán, a Legfelsőbb Bíróság tárgyalótermében.
Nyitókép: MTI/Marjai János

Besokallt a móri rablógyilkos a börtönben

A járvány miatt bevezetett új megszorításoknál telt be nála a pohár.

Elege lett a koronavírus-járvány miatti szigorításokból: fellázadt a börtönben a móri rablógyilkos, Weiszdorn Róbert – írja a Blikk.

A Kozma utcai büntetésvégrehajtási intézet vezetője közölte a rabokkal, hogy a pandémia végéig az udvarnak már csak egy kis részét használhatják, korábban az egészet birtokba vehették. Erre úgy reagált a nyolc emberi életet követő móri bankrablás társelkövetője, hogy tüntetőleg körbesétált a teljes udvaron, bement az elzárt területekre is. A börtönigazgató ezért megrovásban részesítette.

Ügyvédje, Lichy József azt mondta, hogy

ettől eltekintve semmi gond nincs vele, tanul, képzi magát.

A lap arról ír, hogy a „kint” szobafestőként dolgozó Weiszdorn Róbert színötös bizonyítvánnyal diplomát szerzett, lelkész lett. Nyelveket tanul, célja, hogy angolból és németből is nyelvvizsgát tegyen. Három gyermeke rendszeresen tartja vele a kapcsolatot, bár két nagyobb fia külföldre költözött, így ők csak skype segítségével tudnak beszélni vele. Legkisebb lánya azonban, aki az apja lebukásakor pár hónapos volt, látogatja a börtönben.

Weiszdorn Róbert társával, Nagy Lászlóval nyolc embert ölt meg 2002-ben a móri bankfiókban. A két tatabányai férfira csak öt évvel később terelődött a gyanú, előtte Kaiser Edét gyanúsították a véres bűncselekmény elkövetésével, fordulatot egy amatőr régész hozott az ügyben, Szebenyi István a tarjáni erdőben fémkeresőjével megtalálta a Móron használt fegyver több részét is. Nagy László még a tárgyalás előtt öngyilkos lett a cellájában.

Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×