eur:
393.84
usd:
367.78
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Magyarország Ügyészsége

Balatoni szálloda széfjeit fosztogatták és lopták el – fotók

Egy siófoki hotel széfjeit fosztotta ki két fiatal férfi többször. Amelyiket nem tudták kinyitni elvitték és feltörték.

A Siófoki Járási Ügyészség nagyobb értékre elkövetett minősített lopás, csalás és más bűncselekmények miatt emelt vádat két - 22 éves, illetve 20 éves - férfival szemben, akik előbb visszaéltek egy siófoki hotel munkáltatói igazolásaival, majd loptak is a szálláshelyről.

Az ügyészség közleménye szerint az idősebb vádlott egy siófoki hotelben dolgozott alkalmi munkavállalóként, amikor elhatározta, hogy a munkáltatója nevében kiállított valótlan tartalmú munkáltatói igazolásokkal áruhitelt igényel egy elektronikai üzletben. A vádlott 2019 őszétől a valósnál magasabb jövedelmet és határozatlan idejű munkaviszonyt igazoló okiratokkal több mint 700 ezer forint áruhitelhez jutott anélkül, hogy azt vissza akarta volna fizetni.

A vádlott 2020 februárjában ismerkedett meg a korábbi büntetéséből frissen szabadult 20 éves társával, akit rávett arra, hogy a hamis munkáltatói igazolásokkal ő is igényeljen áruhitelt, aki ebből kombihűtőt, tv-t és más elektronikai cikkeket vásárolt, melyeket ezután közösen értékesítettek.

Az idősebb vádlottnak időközben megszűnt a munkája a hotelben, azonban ismerte az épület kapunyitó kódját, valamint a recepción lévő széfet nyitó számsort, ezért

rábírta a könnyen befolyásolható társát, hogy a kódok ismeretében onnan hozzon el minél több értéket, surranjon be a hotelba.

Ennek megfelelően a férfi 2020 februárjában összesen három alkalommal fosztotta ki a hotel széfjeit úgy, hogy azt a széfet, amelyiknek nem ismerte a kódját, egyszerűen elvitte magával, majd azt társával közösen egy félreeső helyen kinyitották. A vádlottak a lopásokkal közel 1,5 millió forintnyi értéket szereztek meg. Az utolsó alkalomnál azonban a hotel alkalmazottai látták, ahogy a vádlott egy gurulós kocsin távozni kézül egy újabb páncélszekrénnyel, ezért értesítették a rendőrséget.

Az ügyészség a Siófoki Járásbírósághoz benyújtott vádiratában a különös visszaesőnek minősülő fiatalabb férfival szemben 7 év, míg társával szemben 5 év börtön fokozatú szabadságvesztés kiszabására tett indítványt arra az esetre, ha a bűncselekmények elkövetését az előkészítő ülésen beismernék.

Mindkét vádlott letartóztatásban van.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×