INFORÁDIÓ
2021. február 24. szerda
Mátyás

lopás

kártalanítás

dunaszentbenedek

Amint elaludt a párja, rögtön a bűn útjára lépett a nő

Amint elaludt a párja, rögtön a bűn útjára lépett a nő

Infostart

Kártalanításként kapott pénzt vett el élettársától a dunaszentbenedeki illető.

A Kalocsai Járási Ügyészség kifosztás bűntette miatt vádat emelt egy nő ellen, aki 2019 márciusában Dunaszentbenedeken a mélyen alvó élettársától ellopott 350 000 forintot, amit a sértett kártalanításként kapott az államtól - közölte a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint a kifosztással vádolt nő korábban a sértett férfi felesége volt, de a hosszú időre börtönbe került sértettet elhagyta és újra férjhez ment. Amikor a sértett 2019 januárjában szabadult, újrakezdték a kapcsolatukat, és márciustól együtt éltek élettársakként.

A vádlott tudta, hogy a sértett a börtönből való szabadulása után nagyobb összegű kártalanítást, közel 2 millió forintot kapott a magyar államtól, amit 2019. március 8-án utaltak át a sértett bankszámlájára. A kártalanítási pénzből a sértett Dunaszentbenedeken vett egy házat, ahova berendezési és használati tárgyakat is vásárolt.

Március 14-én este a sértett férfi a pénztárcáját a benne lévő 420 000 forinttal együtt a dunaszentbenedeki ház hálószobájában lévő szekrénybe elzárta, a kulcsot pedig a szekrény tetejére tette, majd elaludt. A vádlott csak erre várt, mivel félt az erőszakos természetű sértettől, akit már egyébként is el akart hagyni. Kihasználta, hogy a sértett mélyen alszik: a kulccsal kinyitotta a szekrényt és a sértett pénztárcájából ellopott 350 000 forint készpénzt, majd távozott a házból.

Amikor a sértett még aznap éjjel felébredt, észrevette, hogy eltűnt a vádlott és a pénz is, ezért telefonon értesítette a rendőrséget. A sértett kérte a vádlott megbüntetését és a kára megtérítését is.

A szabadlábon védekező vádlottat a járási ügyészség kifosztás bűntettével vádolja, és felfüggesztett börtön kiszabását indítványozta vele szemben. A vádlott bűnössége kérdésében a Kalocsai Járásbíróság fog dönteni.

Nyitókép: Pixabay.com
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018