eur:
393.99
usd:
367.78
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay

Német fejvadászok kerítették kézre a magyar embercsempészt

​​​​​​​H. János Baden-Württemberg tartományban bujkált. Átadási eljárása megkezdődött.

Minősített embercsempészés bűntette miatt ítélte 4 év fegyházra a Szegedi Városi Bíróság H. Jánost idén januárban. A férfi azonban elkerülve a fegyházbüntetését, ismeretlen helyre távozott. Mivel feltételezhető volt, hogy Magyarországot is elhagyta, a magyar hatóságok európai elfogatóparancsot adtak ki ellene – olvasható a Police.hu-n.

A körözött felkutatását a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Kiberbűnözés Elleni Főosztály információja alapján a KR NNI Nyomozó Főosztály Életvédelmi Osztály Célkörözési Alosztályának munkatársai kezdték meg. Az ENFAST (Célkörözési Egységek Európai Hálózata) elnevezésű nemzetközi együttműködés során felvették a kapcsolatot a Német Központi Célkörözési Egységgel, akikkel közösen együttműködve sikerült megállapítani, hogy a körözött férfi a németországi Baden-Württemberg tartományban, Karlsruhe környékén tartózkodhat.

A német fejvadászok a speciális bevetési egységgel együttműködve összehangolt rendőri intézkedést követően 2020. október 29-én fogták el H. Jánost a baden-württembergi Waldbroon város üdülőövezetében. A két ország közötti átadási eljárás megkezdődött, a férfi heteken belül megkezdheti hazánkban fegyházbüntetésének letöltését.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×