INFORÁDIÓ
2021. május 7. péntek
Gizella

baja

sikkasztás

benzinkutas

benzinkút

vádemelés

Így vernek át a benzinkutaknál: milliókat síbolt el a sikkasztó páros

Így vernek át a benzinkutaknál: milliókat síbolt el a sikkasztó páros

Infostart

A Bajai Járási Ügyészség sikkasztás bűntette miatt vádat emelt egy bajai és egy vaskúti férfi ellen.

A vádirat szerint a vádlottak 2017 óta dolgoztak egy bajai benzinkúton. Feladataik közé tartozott a benzinkút shopjában lévő áruk átvétele, kihelyezése és eladása. Ennek során átvették az ügyfelektől a termékek árát, kezelték a pénztárgépet és számlát is állítottak ki.

A bajai vádlott 2017 januárja és 2019. március 20. között, a vaskúti férfi pedig 2017. szeptember végétől 2019. március 20-ig rendszeresen elsikkasztotta a shopban árult termékek eladásából származó bevétel egy részét. Módszerük az volt, hogy

a pénztárgépbe beütötték a megvásárolt termék árát, a vevőktől átvették a pénzt, de a „delete” gomb megnyomásával a pénztárgépből törölték a megvásárolt termék árát.

Ezután „nullás” blokkot nyomtattak, az átvett pénzt pedig elsikkasztották.

A rendszeres sikkasztásokkal a bajai férfi 1,8 millió forint, míg a vaskúti vádlott 1 millió forint kárt okozott a benzinkútnak. A kút képviselője kérte is az okozott kár megtérítését, aminek biztosítására a Bajai Járásbíróság zárolta a sikkasztók ingatlan vagyonát.

Az elkövetőknek volt egy harmadik bűntársa is, aki hasonló módszerrel több mint 730 ezer forinttal rövidítette meg a benzinkutat. Ő még a nyomozás során kifizette a teljes kárt, így az ügyészség vele szemben közvetítői eljárásra utalta az ügyet.

A szabadlábon lévő, bajai és vaskúti vádlottakat a járási ügyészség nagyobb értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntettével vádolja. Az ügyész felfüggesztett börtön kiszabását indítványozta a vádlottakkal szemben azzal, hogy a bíróság kötelezze őket az okozott kár megtérítésére is. A vádlottak bűnössége kérdésében a Bajai Járásbíróság fog dönteni.

Nyitókép: Pexels.com
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018