eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Fagyasztott élelmiszer szállítására alkalmas kamionszerelvény halad az M0-ás autóút déli szektorában Szigetszentmiklósnál Győr irányába.  MTVA/Bizományosi: Faludi Imre  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre

Évtizedes zuglói rézrablást derített fel a rendőrség

Az öt elkövetőből csak az egyik lett meg korábban, de ő tartotta a száját, erre lezárták a nyomozást, majd miután az idén újranyitották, elkapták a többieket.

Több mint kilenc éve történt rablás elkövetőit derítette fel a rendőrség. A gyanúsítottak 2011-ben elloptak egy kamiont, 23 tonna rézszállítmányával egy zuglói telephelyről – közölte Nyerges Béla, a Budapesti Rendőr-főkapitányság rablási osztályának vezetője az MTI beszámolója szerint.

Nyerges Béla elmondta: a nyomozás adatai szerint 2011 áprilisában

három férfi hajnalban bejutott a telephelyre, a biztonsági őrt megkötözte és megfenyegette, majd a telephelyről ellopott egy kamiont a pótkocsijával együtt.

A rendőrség még aznap megtalálta a kamiont, de a pótkocsi és a rézszállítmány eltűnt. A kamiont vezető elkövetőt 2012-ben azonosították, a jármű fülkéjében talált nyomok alapján 2014-ben meggyanúsították, a bíróság pedig jogerősen nyolc év fegyházbüntetésre ítélte. Mivel

a férfi nem működött együtt a hatóságokkal,

társait nem tudták azonosítani, és felfüggesztették a nyomozást.

Az osztályvezető elmondta, a rendőrség idén márciusban ismét elrendelte a nyomozást, aminek eredményeként szeptemberben elfogtak négy embert, aki megalapozottan gyanúsítható a rablás elkövetésével. Egyikük, a felbujtó azon a telephelyen dolgozott, ahonnan elvitték a kamiont, ketten az őrt támadták meg, egy pedig abban működött közre, hogy a rézszállítmányt egy másik kamionnal továbbszállítsák, rövid ideig egy vidéki telephelyen tárolják, majd egy budapesti telepen 16 millió forintért értékesítsék.

A pénzt – amelyet az elkövetők egyenlő arányban osztották el egymás között – és az elvitt pótkocsit nem találták meg a rendőrök.

A rendőrség kezdeményezte a gyanúsítottak letartóztatását, de a réz elszállítását intéző férfi szabadlábon védekezhet, a telep dolgozója és az egyik, az őrre támadó férfi csak bűnügyi felügyelet alá került, a másik pedig kiadatási őrizetben van. Őt a magyar hatóság kedden adja át a német hatóságoknak egy Németországban elkövetett bűncselekmény miatt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×