eur:
393.73
usd:
365.39
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Police.hu

Kétszer gázolt egymás után három gyalogost, egyiknek sem nyújtott segítséget

Tizenkét óra leforgása alatt azonosították és kihallgatták a monori rendőrök azt a sofőrt, aki elütött három gyalogost, majd megállás nélkül sorsára hagyta őket.

Nyáregyháza, Árpád úton tolta kerékpárját két férfi 2020. július 30-án késő este, amikor egy velük azonos irányba közlekedő autó elütötte őket. A sofőr megállás és segítségnyújtás nélkül hagyta maga mögött 33 éves, súlyosan sérült monori, valamint 37 éves, könnyű sérülést szenvedett nyáregyházi áldozatát. Néhány méterrel távolabb egy gyalog hazafelé tartó helyi férfit ütött el, majd megállás és segítségnyújtás nélkül tovább hajtott és magára hagyta az életveszélyes sérülést szenvedett 32 éves férfit.

A rendőrök nem sokkal később Csévharaszt településen, egy erdős terület mellett megtalálták a motorháztetején és szélvédőjén sérült, vérrel szennyezett autót.

A jármű üres volt, vezetője és utasa felkutatására nyomkövető kutyát is indítottak, átfésülték a környéket, a bozótost, az erdőt, de nem találtak rájuk. Közben a jármű adatai alapján azonosították a tulajdonost, ám az idős férfiről hamar kiderült, nincs köze a balesethez. Aznap ugyanis fia használta a kocsit, aki tudomást szerezve arról, hogy a rendőrök már célirányosan keresik, önként jelentkezett - írja a police.hu.

A 33 éves dánszentmiklósi férfi elismerte felelősségét a balesetek okozásáért, a gyanúsítás ellen panaszt nem tett. Állítása szerint sem ő, sem barátnője nem érezte jól magát és azért nem állt meg, mert azt hitte, kutyát, vagy őzet ütött el.

A Monori Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti baleset okozása vétségének, valamint háromrendbeli segítségnyújtás elmulasztása bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le vele szemben a további eljárást.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Letarolta Magyarországot a Temu, és nincs ki megállítsa

Letarolta Magyarországot a Temu, és nincs ki megállítsa

Nem sok magyar internetező lehet már, aki ne hallott volna a Temuról, a kínai webshopról, amely pár hónapja robbant be a hazai e-kereskedelmi piacra és mostanra az egyik legnagyobb szereplővé vált. Az agresszív terjeszkedés és a szürreálisan alacsony árak komoly felzúdulást idéztek elő az online kiskereskedelmi szegmensben, akkorát, hogy már a Gazdasági Versenyhivatal is vizsgálódik a cégnél. De vajon hogy képes fennmaradni a Temu anyacége, mikor nagy valószínűséggel minden – egyelőre ingyenes – szállításon pénzt veszít, mekkora lehet a részesedése itthon, és mi lesz az áfával, amit a vásárlásaink után kell befizetniük a magyar államkasszába. Ezeknek jártunk utána a Portfolio Checklist különkiadásában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×