eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A 2018. szeptember 7-ére virradóra elhunyt borászra emlékeznek Badacsonyban, a badacsonyi Egry József Emlékmúzeumnál szeptember 9-én. A borász azután vesztette életét, hogy két társaság tagjai dulakodtak egymással. Az ügyben a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság halált okozó testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított.
Nyitókép: MTI / Mónus Márton

Új fejlemény a badacsonyi borászgyilkosság ügyében

Ismét letartóztatták a badacsonyi gyilkosság egyik vádlottját, ősszel folytatják a borász agyonverésével vádolt két férfi büntetőperét Veszprémben.

Az egyik vádlott, aki egyébként visszaeső bűnöző, sorozatban megszegte a bűnügyi felügyelet szabályait, akit ismét letartóztattak. Bűntársa betartja a szabályokat - írja a Magyar Nemzet.

A napilap a Veszprém Megyei Főügyészségtől megtudta, hogy az újra letartóztatott férfi 2019 végén, majd 2020 márciusában és áprilisában a magatartási szabályokat többször megszegte. Előfordult, hogy csak többszöri rendőri figyelmeztetést követően volt hajlandó visszatérni a számára kijelölt tartózkodási helyre.

A tartózkodási helyként kijelölt ingatlan tulajdonosa is visszavonta hozzájárulását, hogy a férfi a házában lakjon, az újabb lehetséges tartózkodási helyen pedig a nyomkövető eszköz működtetése nem volt biztosított.

Az emberölési ügy másik vádlottja betartja az előírásokat, ezért ő továbbra is bűnügyi felügyelet alatt várja a büntetőper folytatását, amely a koronavírus-járvány miatt egyelőre áll, várhatóan szeptemberre tűzik ki a folytatást a Veszprémi Törvényszéken.

Mint arról az Infostart is beszámolt, 2018 szeptemberében Badacsonyban két szórakozó baráti társaság tagjai között szóváltás alakult ki éjszaka. A férfiak dulakodni kezdtek, melynek során egyikük életét vesztette. A bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható két Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei férfi személygépkocsival menekülni próbált a helyszínről, azonban autójukkal árokba hajtottak, ekkor fogták el őket a rendőrök.

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×