eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Police.hu

Autós üldözés a Pilisben: rendőrök elől az erdőbe száguldott - fotó

Nem hagyta magát lerázni a körzeti megbízott.

Nem véletlenül nem akart megállni a rendőr jelzésére: vezetői engedély nélkül hajtott egy pilisszentkereszti férfi, sőt a drogtesztje is pozitív lett.

Pilisszántón figyelt fel a szolgálati gépkocsijával közlekedő helyi körzeti megbízott egy bizonytalanul, ám merészen hajtó fekete Mercedesre. A sofőrt nem érdekelte a záróvonal, több autó előzésébe kezdett, majd azzal sem törődött, hogy az őt követő rendőrautó fény-, és hangjelzéssel próbálta megállásra bírni.

Pomáz felé vette az irányt, majd hirtelen Dobogókő felé fordult a 1111-es úton és egyre nagyobb sebességgel próbálta lerázni a járőrautót.

Nem számolt azonban az út vonalvezetésével, egy balra ívelő kanyarban kisodródott és az út menti fák közé hajtva elakadt.

Mire a rendőr odaért a sofőr kipattant a kocsiból és az erdő felé kezdett szaladni. A felszólításokra bizonytalanul reagált, ám az időközben érkező rendőri erősítést látva megadta magát.

A kocsi egyik ülése alól előkerült egy 25 cm pengéjű kés, a sofőrről pedig kiderült, hogy eltiltás hatálya alatt áll, vezetői engedéllyel nem rendelkezik.

A 26 éves pilisszentkereszti férfivel szemben alkalmazott kábítószerteszt AMP-re, BZD-re, COC-ra, MOR-ra és THC-re pozitív eredményt mutatott, ezért mintavételre előállították.

Járművezetés bódult állapotban vétségének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult, valamint feljelentették közbiztonságra különösen veszélyes eszközzel kapcsolatos szabálysértés miatt.

A Pilisvörösvári Rendőrőrs munkatársai azt is vizsgálják, hogy a közlekedési szabályok megszegésével szabálysértést vagy bűncselekményt követett el.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×