eur:
390.3
usd:
364.42
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Pixabay

Korrupciós ügyben emeltek vádat egy cég igazgatója ellen

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt egy szegedi férfival szemben, aki 2009. és 2016. augusztusa között egy csongrádi székhelyű gazdasági társaság műszaki és termelési igazgatójaként mintegy 40 millió forint jogtalan előnyhöz jutott.

A vádirat szerint a vádlott feladatai közé tartozott többek között a cég beszerzési tevékenységének irányítása, ellenőrzése és az abban való aktív részvétel, mellyel összefüggésben önállóan igazolta a beérkező áru minőségét és a számlák kifizethetőségét.

A vádlott munkaszerződése tartalmazta azt, hogy a munkakörével összefüggő tevékenysége során nem fogadhat el olyan ajándékot, juttatást vagy előnyt, amely alkalmas lehet döntésének befolyásolására, vagy ilyen befolyásolás látszatának keltésére.

A vádlott volt az, aki műszaki és termelési igazgatóként kiszámolta és levezette, hogy a cég számára a külső gazdasági partnerrel végeztetett festés négyzetméter ára mennyivel kedvezőbb, mintha azt saját munkában végeznék el. Ezen kimutatások alapján hozta meg a gazdasági társaság ügyvezetője a külső partnerrel történő szerződéskötésről szóló döntést.

Így lett a cég beszállítója az un. bérfestési munkálatok során az a gazdasági társaság, amelynek ügyvezetőjétől a vádlott heti két-három alkalommal Szegeden, a bérfestési munkák négyzetmétere után 100 forintot vett át saját maga részére. Mindezek alapján

a 2009-től kezdődő időszakban – közel hét év alatt – a vádlott a több százezer négyzetméter bérfestési munka után mintegy 41 millió forint jogtalan előnyhöz jutott,

mint az őt foglalkoztató gazdasági társaság önálló intézkedésre jogosult munkavállalója.

A főügyészség a vádlottat folytatólagosan, üzletszerűen, önálló intézkedésre jogosult személy által elkövetett vesztegetés elfogadása bűntettével vádolja.

A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×