eur:
393.14
usd:
367.83
bux:
65966.74
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: Police.hu

Egy ember életébe került az olasz vadász botlása a Bakonyban

A bíróság börtönre ítélte és eltiltotta a vadászattól azt az olasz vadászt, aki a szabályokat megszegve Bakonysárkány és Aka között, Kecskepusztán lévő erdőben egyik vadásztársát lelőtte, a másik vadásztársa életét és testi épségét pedig közvetlen veszélynek tette ki.

A Komáromi Járási Ügyészség halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat egy olasz állampolgár ellen, és a Komáromi Járásbíróság a vádlottat 1 év végrehajtandó fogházbüntetésre, és 10 év vadász foglalkozástól eltiltásra ítélte – írja a kemma.hu.

A nem jogerős ítélet indokolása szerint a vadász és két társa 2017. november 24-én este párás, ködös időben vadászaton vett részt Bakonysárkány és Aka között a Kecskepusztán lévő erdőben. A vádlott és segítője az egyik vadászlesen, a sértett pedig a tőlük 650 méter távolságra lévő másik vadászlesen tartózkodott.

A vadászat befejezése előtt a vádlott és segítője anélkül, hogy erről vadásztársait tájékoztatta volna, cserkelő vadászatra indult, elhagyták a vadászlest úgy, hogy a vádlott fegyvere csőre töltött, felhúzott, tűzkész állapotban maradt. A vádlott mindvégig 1-1,5 méter távolságra a segítője mögött haladt. Amikor ahhoz a vadászleshez értek, ahol a sértett tartózkodott, a vádlott megállt, a lőfegyverét a lőbotra helyezte, és ahogyan belenézett a fegyver hőkamerás távcsövébe, megbotlott, az ujja hozzáért a ravaszhoz.

A vádlott lövése a tőle 91 méter távolságra lévő vadászlesen tartózkodó sértettet találta el, aki a lövés következtében szerzett sérülései miatt a helyszínen életét vesztette.

A töltött vadászlőfegyver a vállon vagy kézben tartva, a csőtorkolattal felfelé hordható, a vadászlőfegyvert csak a lövés előtt szabad tűzkész állapotba helyezni, valamint a vadászlőfegyvert magasleslétra használata előtt ki kell üríteni, a vadászat alkalmával a leshelyet vagy lőállást az előzetesen megbeszélt időpontig vagy a vadászat befejezésének jelzéséig nem szabad elhagyni.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Macronnál betelt a pohár, azonnali lépést akar Putyin hibrid háborújára válaszul

Macronnál betelt a pohár, azonnali lépést akar Putyin hibrid háborújára válaszul

Franciaország Észtországgal, Lettországgal, Litvániával, Hollandiával és Lengyelországgal együtt új szankciórendszert javasol az Európai Unió számára az orosz dezinformációs és választási beavatkozási műveletek elleni küzdelem érdekében. A Bloomberg által látott tervezet szerint az orosz vonatkozású szereplők által végrehajtott destabilizáló tevékenységek száma nőtt Európában, és különböző hibrid eszközökkel aláássák a demokráciát, a stabilitást és a jogállamiságot.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×