eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pixabay

Döntöttek a népligeti erőszak ügyében

Súlyosította a népligeti erőszak másodrendű és harmadrendű vádlottjának büntetését a Fővárosi Törvényszék - közölte a bíróság.

Másodfokon hirdettek ítéletet abban a büntetőügyben, amelyben négy férfit azzal vádoltak, hogy 2015 nyarán egy külföldi nő ellen szexuális erőszakot követtek el Budapesten, a Népligetben.

Az ítélet szerint a vádlottak egy este egy erősen ittas külföldi állampolgárságú nőt vettek fel az autójukba, azzal a céllal, hogy mindannyian közösüljenek vele. A gépkocsiban a sértett további szeszes italt fogyasztott, és akaratnyilvánításra, védekezésre képtelen állapotba került. A nőt a X. kerületbe, a Népliget melletti erdős területre vitték, ahol a gépkocsiban a másodrendű vádlott közösült a vele. Az első- és a negyedrendű vádlott szexuális cselekményt nem követett el, a harmadrendű vádlott esetében pedig nem volt megállapítható, hogy megpróbált-e közösülni a nővel - közölte a bíróság.

Hozzátették: kétséget kizáróan bizonyítást nyert, hogy a sértett a cselekmény idején akaratnyilvánításra képtelen állapotban volt. A szexuális bűncselekmény megtörténtét a vádlottak vallomásai, a szakértői vélemények és az egyéb okirati bizonyítékok támasztották alá.

A másodfokú bíróság az elsőfokú ítéletet megváltoztatta, a cselekményt többek által elkövetett szexuális erőszak bűntettének kísérletéről átminősítette szexuális erőszak bűntettére, amelyet a másodrendű vádlott tettesként, társai pedig bűnsegédként követtek el azzal, hogy a sértettet útközben itatták és a tett helyszínére szállították a szexuális cselekmény elkövetése érdekében.

A törvényszék a másodrendű vádlottra első fokon kiszabott négy év fegyházbüntetést öt évre, a harmadrendű vádlott két és fél éves börtönbüntetését pedig három évre súlyosította.

A negyedrendű vádlottra kiszabott három év fegyházbüntetést helybenhagyták, a fiatalkorú elsőrendű rendű vádlott két év fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztését pedig öt év próbaidőre felfüggesztették és elrendelték a pártfogó felügyeletét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×