eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

A TEK-et kellett bevetni Kaposszekcsőn

Elbarikádozta magát egy férfi a családi házában, és fel akarta robbantani, a terrorelhárítók hozták ki.

A Dombóvári Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya közveszélyokozás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 41 éves kaposszekcsői lakos ellen. A férfi szerdán 17 óra körül a kaposszekcsői lakóházukban családi veszekedés alkalmával megrongált egy gázvezetéket, a házban több helyen nyílt tüzet idézett elő. A katasztrófavédelem munkatársai a tüzet eloltották, a földgázt elzárták.

A férfi a rendőri intézkedés során ellenállást tanúsított, az ingatlanból többszöri felszólítás ellenére sem jött ki, elbarikádozta magát. A Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége a férfit elfogta, majd a Dombóvári Rendőrkapitányságra a rendőrök előállították, ahol közveszélyokozás bűntett megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, és őrizetbe vették. Az eljárást a Dombóvári Rendőrkapitányság folytatja.

A teol.hu értesülései szerint egy volt rendőr a családját fenyegette, fel akarta robbantani a házát. Féltékenységből támadt a családjára, és szétverte az otthonukat. A gázvezetékeket elvágta, és a házban található könyvekből, fotóalbumokból tüzet gyújtott a lakásban. A házon kívülről is látszanak a történések nyomai: kitörtek az ablakok, az udvaron törmelék hever. A családi ház lakhatatlanná vált. Már egy héttel korábban, öngyilkossági kísérlet gyanúja miatt kereste a rendőrség a most őrizetbe vett férfit.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×